CERDANYOLA DEL VALLÈS   

 


   MUSEU A.ORTADÓ - M. MAYMÓ
 
    


El Museu de Cerdanyola és una antiga residència d'estiueig que va d'estil noucentiste construïda cap al 1930 aprofitant unes edificacions preexistents. L'edifici s'inspira en una masia i està envoltat per uns jardins esglaonats de gust romàntic que va ser cedida a l'ajuntament de Cerdanyola per la propietària M. Assumpció Ortadó Maymó, amb la voluntat de que es dediqués aquesta finalitat.

La creació d'un museu ve de molts anys en darrera, era una antiga reivindicació popular. El 1988, es va crear una comissió ciutadana per discutir el plantejament que havia de tenir el futur museu de la ciutat i, el 1991, una comissió tècnica va redactar el projecte museològic.

Molt reformada al llarg dels segles, el 1995 va recuperar en part l'aspecte que tenia al segle XVII.

Dins el Museu trobarem Col·leccions i continguts del museu un seguit de col·leccions força variades. Des de mostres amb procedències de les excavacions arqueològiques realitzades al terme municipal, (poblat ibèric del turó de Ca n'Olivé, de Can Xercavins i del jaciment de la Facultat de Medicina de la UAB) i que daten dels segles VI i I aC.

També trobarem una col·lecció de materials agrícoles procedents de les masies de Can Fatjó del Molí i Ca n'Altimira, que complementen tot un seguit d'objectes d'època contemporània (segles XIX - XX) donats per particulars i adquirits per l'ajuntament.

Unes de les peces més destacades que es poden veure a l'exposició són unes escultures de lleons d'època ibèrica, datades entre els segles IV-V aC.
També és la seu del Servei de Patrimoni Cultural de l'Ajuntament.

 

  

Adreça: Plaça de Sant Ramon, 23-24

Tancat per reformes. Els jardins son oberts.