CERDANYOLA DEL VALLÈS   

 


   CAN COLL. Centre d'Educació Ambiental
 
       


 

Aquesta immensa masia, una de les més grans existents a  Cerdanyola del Vallès, acull actualment el Centre d'Educació Ambiental del Parc de Collserola.

La masia va ser construïda al segle XVI, 
Can Coll és una antiga masia boscana de pati tancat que abans de 1495 s'anomenava mas Portell. Propietat de la família Coll i dels seus hereus des de principis del segle XVI fins al 1928.

Al llarg del temps se li va afegir tot un seguit de cossos i dependències agrícoles ordenades al voltant d'un gran pati i, al segle XIX, una capella. A l'exterior hi havia l'era i una bassa. Tot i el pes de les activitats forestals, el conreu de la vinya i la producció de vi van ser les activitats agrícoles més importants que desenvolupava.

La família Coll va ser molt influient a Cerdanyola i hom diu que el comú de Sant Martí es va reunir en alguna ocasió a la masia.

Després de passar per diverses mans, l'any 1987 va ser adquirida per la Corporació Metropolitana de Barcelona i, després de ser restaurada, acull actualment un dels Centres d'Educació Ambiental del Parc de Collserola .

Molt a prop de la masia es va localitzar una necròpolis, possiblement de l'edat del bronze (1.800-1.200 aC.), formada per tres enterraments individuals en fossa.

Per l'emplaçament, aquesta masia té una magnífica panoràmica, puix des d'ella s'albira tot el Vallès, des de Sant Cugat, Montserrat, Sant Llorenç, Montseny i fins el Besòs.


Can Coll, Centre d'Educació Ambiental

Obert els diumenges i festius de 9.30 a 15  h. Tel. 93 692 03 96. Accés en transport públic: Renfe i autobús urbà de Cerdanyola (bus B4, diumenges i festius: sortida de Fontetes -Av. Primavera- a les 7.45 h, 10.30 h i a les 14.15 h. Tornades des de Can Coll a les 8 h, 10.45 h i 14.30 h).

Podeu:
   visitar la masia
   visitar l'exposició «L'home i el medi a 
       Collserola»
   veure els audiovisuals del Parc
   seguir els itineraris senyalitzats al voltant
       de can Coll
   d'11 a 14 hores podeu visitar la granja
      (activitat guiada) 


Adreça: Ctra. de Cerdanyola a Horta, km. 2      
Telf. 93 692 29 16    cde@parccollserola.net