IIIRecorregut :

Pg. Cordelles - Parc Cordelles -  Masia Cordelles - Font d'Adam i Eva - Zona esportiva Uralita


Xamfrà Passeig Cordelles - Francesc Layret . Torre de la familia Roig - Any aprox.  (1950)  (Autor desconegut)
 
Passeig de Cordelles (1942) (autor: L.Roisin) (Arxiu Col.legi Montserrat)
Passeig de Cordelles. Casal Parroquial  (Autor:Joan Mimo Pique)
Passeig de Cordelles (1969) . Amb l'ajuda de tot tipus, construcció, col·laboració econòmica, participació en les tómboles creades per recaptar diners, la parròquia va aconseguir en poc temps aixecar el su Casal Parroquial. Casal sense igual, va aconseguir ser punt de reunió de joves i grans amb activitats teatrals, concerts, exposicions, pessebres, fotografia, esports, l'anual Homenatge a la Vellesa, cafeteria, cinema i el popular Festival Multicolor que any rere any reunia a tota la població. Es va inaugurar el diumenge 20 de setembre de 1959.
Accidentalment un curtcircuit va provocar un aparatós incendi el 5 de juliol de 1969 va fer pensar que desapareixeria, però amb el mateix entusiasme que la primera vegada, la població sencera es va bolcar buscant ingressos (ampolles de vidre, etc.) i novament es va reinaugurar el 8 de febrer de 1970. (Autor:A.Salillas)  (Arxiu Col.legi Montserrat)
Passeig de Cordelles (1940) (Autor:L.Roisin)  (Arxiu Col.legi Montserrat)
 
Passeig de Cordelles  Any 1970   (desapareguda) (Arxiu Jose Rodriguez Urbano)
 
Passeig de Cordelles  Any 1970   (desapareguda) (Arxiu Jose Rodriguez Urbano) 
Passeig de Cordelles-Bona Sort   (desapareguda)   Foto A.Salillas (archivo A.Salillas).
 
Passeig de Cordelles    Any 1990  (desapareguda) Foto Urbano (archivo J.R. Urbano).
 
Passeig de Cordelles    Any 1970  (desapareguda)  Foto Urbano (archivo J.R. Urbano).
Passeig de Cordelles    Any 1970 Torre d'Albert Fomt (desapareguda)  Foto A.Salillas (archivo A.Salillas).
 
Passeig de Cordelles     Any 1970  (desapareguda)  Foto Urbano (archivo J.R. Urbano).
 
Passeig de Cordelles    Any 2001    Foto Urbano (archivo J.R. Urbano).
 
Passeig de Cordelles    Any 1970  (desapareguda)   Foto Urbano (archivo J.R. Urbano).
 
El Passeig de Cordelles sempre em va semblar un bell lloc per passejar, relaxar-se i delectar-se veient belles torres. Un recorregut
plaent fins arribar al Parc de Cordelles després trobar-se amb la frondosa alzina envoltada d'uns seients de pedra que permetia reposar forces. A la tarda el raucar de la granota i els seus càntics em endolcien les orelles.
 La plaça que s'observa a la dreta sembla pertànyer a l'actual Hostal San Francisco en l'època en què era terreny sense ús. Actualment són pistes de pàdel. (autor: desconegut)
(Arxiu Col.legi Montserrat)
 
 Passeig de Cordelles 29-39. Qualsevol persona que repetís visita a Cerdanyola passat uns anys i amb ests fotografies a la mà, caminaria totalment confós ja que hauria perdut totalment la referència al no quedar pràcticament rastre entre com estava el Passeig de Cordelles abans i ara. A la fotografia (any 1989) ressalten dos establiments de 1965 on hi havia el Centre Mèdic i el bar-cafeteria El Quijote per on va passar pràcticament tota la població cerdanyolenca. Observeu el frontó que presideix la part alta de la façana amb els de la fotografia superior. 
Foto Urbano (archivo J.R. Urbano).
 
Passeig de Cordelles - Alzina surera centenaria any 1951 (autor desconegut) (Arxiu Col.legi Montserrat)
 
 Passeig de Cordelles - Alzina surera centenaria any 1951 (autor desconegut) (Arxiu Col.legi Montserrat)
 
Parc de Cordelles.  Piscina i torre de l'aigua. A l'esquerra pistes de tennis i bàsquet i a la dreta pista d'hoquei i de ball.
(Autor :A. Zerkowitz)  (Arxiu Col.legi Montserrat)
 
Parc de Cordelles.  Piscina vista des d'un altre angle  (Autor:A. Zerkowitz)  (Arxiu Col.legi Montserrat)
 
Parc de Cordelles.  Piscina infantil  (Autor Basar Estació)   (Arxiu Col.legi Montserrat)
 
Parc de Cordelles. La veritable atracció sempre era la piscina  (Autor desconegut) (Arxiu Col.legi Montserrat)
 
Parc de Cordelles.   pista d'hoquei i de ball. (Autor Basar Estació)    (Arxiu Col.legi Montserrat)
Parc de Cordelles. Un tranquil racó per passejar  (Autor desconegut) (Arxiu Col.legi Montserrat)
Masia de Cordelles. La masia de Can Cordelles és, per les seves característiques arquitectòniques, una de les masies més originals i conegudes de Cerdanyola de Vallès i l'única a Catalunya amb galeries als quatre vents. La referència més antiga de la qual es té constància és de l'1666, quan el noble Galderán de Cordelles es va casar en la ja fa temps desapareguda capella que tenia aquesta masia.
 (Autor desconegut)
Finalment al 1942 van estat venuts a Uralita tots els terrenys que quedaven de la part urbanitzada i terrenys de cultiu, ha-vent-hi construit aquesta una fabrica i fet camps d’esports. Dins d’aquesta finca hi havia l'anomenada font d’Adam i Eva, que va pertany tambè a les manufactures Uralita. (Autor JB Sardanyola)
Finalment al 1942 van estat venuts a Uralita tots els terrenys que quedaven de la part urbanitzada i terrenys de cultiu, ha-vent-hi construit aquesta una fabrica i fet camps d’esports. Dins d’aquesta finca hi havia l'anomenada font d’Adam i Eva, que va pertany tambè a les manufactures Uralita.
Font de Adam i Eva, junto al Bosc Tancat (Autor : Foto Basar Estació)
Font d'Adam i Eva. Al voltant de 1969 Uralita davant la possibilitat que es municipalitzaran les seves instal·lacions esportives, va optar per cobrir.lo tot amb deixalles de la seva pròpia fabricació, amb el que tot es va abandonar inclosa la font al prohibir-se beure aigua adduint la seva insalubritat.   (desapareguda)  (Autors desconeguts)
Detall de les instal·lacions esportives d'Uralita a la zona d'Adam i Eva al 1955. Comptaven amb cistelles de bàsquet, camps petits de futbol i un de grans dimensions.  (desaparegut)