UN CERDANYOLENSE ILUSTRE (1897-1972)

SEBASTIA GARRIGA I MORERA


FUNDADOR DE LA SOCIETAT CORAL ELS NOVELLSEl mestre Sebastià Garriga i Morera, artista polifacètic: músic, dibuixant, escultor i actor teatral (1897-1972), va ser fundador de la Societat Coral Els Novells i el seu segon mestre durant cinc anys.

Autor de l'Himne a Cerdanyola, amb lletra del poeta i escriptor
de Cerdanyola, Josep Naudí.

Va començár la seva vida teatral al costat del seu germà Jaume en l'acabat d'inaugurar  Centre Catòlic (1911) i va actuar més tard en el Quadre Escènic d'Uralita, que utilitzava el Cine-Teatre Ramonet amb la direcció del seu amic Frederic Puig.
El senyor Sebastià Garriga, mestre de tantes generacions, va pertànyer a una reduïda selecció d'homes que ho han donat tot a canvi de no rebre res. Com deia el nostre entranyable col-lega i amic ja desaparegut Jaume Marquet: " Dels que s'entreguen a un ideal i el segueixen fidelment fins al final dels seus dies".
Coincidint amb la Festa Major de Sant Martí (11 de novembre), se li va fa ver un merescut homenatge a càrrec dels balladors i balladores amb la supervisió de la Comissió prohomenatge.
Els actes va consistir en el següent: Al envelat Homenatge al mestre i compositor:

  -Actuació de tres colles de ex balladors de Gitanes.
  -Banda de l'Escola de Música Aules de Cerdanyola.

  -Esbart Dansaire Sant Marçal.

  -Grup d'Accio Teatral.

  -Amics del Teatre

  i acte seguit un sopar de germanor.


El dimarts dia 11 festivitat del patró Sant Martí, al carrer Sant Ramon, 286; en la casa on nasqué en Sebastiá Garriga, es va descubrir per l'Alcaldessa de Cerdanyola Cristina Real, una placa conmemorativa del centenari del naixement del mestre, placa executada per el seu fill l'escultor Josep Garriga. Desprès de pronunciades unes  araules de record i per cloure l'acte es va fer una ballada de Gitanes per la cobla veterana d'ex balladors de Gitanes de Cerdanyola.

Entrevista de Jaime Marquet en la Revista de Cerdanyola en juny de 1969


Mès informació:
http://www.salillas.net/cerdanyola/gitanes.htm