CASTELL DE TORALLA
(El Pallars Jussà)
 

Vista general de l'edificació, des de la carretera d'accés a la població, que es veu a baix, en primer terme

Vistes de la torre, úniques restes de l'edificació

 

 


Situació : Al poble de Toralla – Pallars Jussà 

Accés : Visitat el 27/10/2007: Procedents de La Pobla de Segur, per la carretera N-260, en sentit Pont de Suert, a uns 2 km. a l'esquerra hi ha un trencall perfectament indicat que ens assenyala la situació del castell a 5 km.

Hem accedit a la població per la segona entrada (hi ha un trencall primer, sense cap indicació), i hem aparcat còmodament en una petita placeta: E 0º55'09" / N 42º15'49" – altitud aproxim. 850 m. A continuació, i seguint les indicacions d'un anònim habitant del llogaret (caldrà demanar aquestes indicacions a algú del poble, si volem pujar-hi, doncs en qualsevol altre cas, creiem que no és fàcil arribar-hi), ens hem enfilat per un petit i confús corriol, que ens ha permès arribar, sota les restes de la torre, però no hem pogut accedir a "tocar-la", per la dificultat que comporta la seva situació damunt d'unes grans roques.

Estat :Malmès. Lliurament accessible. Magnífiques vistes panoràmiques.

Altres : Repetim que no és tant senzill arribar-hi, tot i que ho sembli a la vista de les fotografies. Hi ha algun pas d'aquest recorregut que comporta un cert risc de caiguda al buit.