CASTELL DELS TEIXELLS
(Baix Camp)
 


Porta i façana principal
 

Part posterior de l'edificació

 

Diferents fotografies de la part posterior del castell

 


Situació : En terrenys del terme municipal de Cambrils (Baix Camp)

Accés : Visitat el 15/01/2009.     Davant mateix de la porta d'entrada principal (41º05'59" / 0º59'56").

Estat : Molt ben conservat. Bonica edificació. Desconeixem el tipus de propietari i si és visitable. Fàcil aparcament als voltants.

És en aquesta pàgina on es troba la següent informació : "Castell dels Teixells: conegut també com mas dels Teixells o com Mas de Sant Rafel, està ubicat a la partida dels Teixells, en la bifurcació dels camins de les Francines, Hortes Velles, Riudecanyes, i de Vinyols a Mont-roig. Es considera que el seus elements més antics son del segle XVI, si bé a prop, s'ha localitzat recentment les restes d'un molí medieval. Es tracta d'un edifici de planta rectangular, amb 2 torres quadrades adossades, en una de les quals hi havia l'antiga capella.

El seu ús original era el d'habitatge i agrícola, si bé s'ha considerat sempre que era també el centre del terme dels Teixells, als voltants del qual hi havia una petita població disseminada"

A Cambrils i rodalies trobareu varies edificacions medievals.
Podeu visitar la pàgina web http://salillas.net/castillos/baixcamp.htm  per informar-vos i a continuació veure fotografies de cada una d'elles a http://www.salillas.net/castellsmedievals/index.htm