CASTELL DE SANTA PERPÈTUA
(Conca de Barberà)
 

Vista general

Passarel·la d’accés a l’edificació

Porta d’accés a l’interior de la torre

 


 

Documentat en 976. Un segle després consta que pertany a un descendent dels vescomtes de Conflort: Sal-la. Després posseir Bernat Bernat, aquest es el ven a Ramon Berenguer I (1053) el qual l'hi adjudica a Guerau Alamany el castell perquè l'habitin amb la condició que el comte el pugui utilitzar quan ho necessiti.

Es conserven escassos fragments de murs i una alta torre de gairebé quinze metres, trencada en la seva part més elevada, amb merlets i de forma triangular en el seu interior, la cisterna i part dels seus murs.

Accés sense problemes, al costat mateix de la carretera. T201. Encara que pertany al municipi de Pontils, per accedir cal anar a Santa Perpètua de Gaià, a uns 5 Km de Pontils.


Situació : Dalt d’un espadat que presideix el llogaret de Santa Perpètua de Gaià, en terrenys del terme municipal de Pontils (Conca de Barberà)

Estat : Malmès. Resta en peus una imponent torre, edificada sobre un roquerar. Es pot accedir lliurament a la planta baixa, a l’interior, una estança de respectables dimensions. Al costat hi ha les restes de l’església de Santa Maria.

Accés : Visitat el 16/3/2010).     Situació: N 41,46260 / E 1,39208