CASTELL DE SANT FELIU GARRIGA
(Alt Empordà)
 

 

Diferents vistes de l’edificació
 

Detall d’una garita

Una altra vista


 


Documentat en 1320, encara presenta un important aspecte. Propietat de la família Sant Feliu, aquests ho ocuparien fins ben entrat el segle XIV en què passaria a Gausfred de Vilarig. Anys més tard apareixen els noms de Gueraula casada amb Bernat Guillem i posteriorment el de la seva filla Bartomeua que es casaria amb Dalmau Gallart.

En 1467 en l'enfrontament de les tropes del Duc de Calàbria i les tropes reals que acudien a Girona és incendiat. La propietat del castell a través dels anys va passar de Gallart als Margarit a través del matrimoni entre Gerónima de Gallart i Pere de Margarit. Va ser reedificat el 1383 i ampliat un segle després.

A finals del 1870 Gaietà Cruxent s'ho compra als marquesos d'Aguilar. De formes rectangulars i pati central amb merlets avui en dia és un casal molt ben conservat com a residència privada. La torre de l'homenatge és avui campanar de l'església.


Situació : En terrenys del terme municipal de Viladamat (Alt Empordà)

Accés : Visitat el 20/5/2009.  Coordinades de situació: N 42º 07’10” / 03º03’12”.

Estat : Aparenta un bon estat. De propietat privada. Desconeixem si és visitable. Fàcil aparcament al voral del camí mateix per on hi hem accedit.