CASTELL DE ROCAFORT
(Baix Llobregat)

 

Diferents vistes de les restes del castell

Vista general i entorn de les restes. La població que es veu és Martorell
Diferents vistes de les restes de l'edifici del Priorat


 


Situació : En terrenys del terme municipal de Martorell (Baix Llobregat) – Barcelona

Accés : Visitat el 6/12/2008

L'itinerari proposat és el següent : Procedents de Barcelona i circulant per l'autopista A-2, en sentit Lleida, prenem la sortida anunciada com de Castellbisbal - zona industrial (P. K. 591 – N 41º27'46" / E 1º58'17"). A la rotonda girarem a l'esquerra, tercera sortida, (hi ha sols un indicador: zona industrial) per on entrarem a la propera població de Sant Andreu de la Barca. Ens trobarem circulant pel carrer Ferro fins arribar a la antiga carretera N-II, a la que ens incorporarem per una rotonda, cap a la dreta, en sentit Martorell. Entrarem a aquesta població circulant pel carrer del Mur, fins arribar a la Plaça del Portal d'Anoia, i abans de creuar el pont sobre el riu Anoia, (A l'esquerra hi ha una rellevant edificació pertanyent a "la Caixa") hi ha una minúscula rotonda, per on girarem per invertir el sentit de la marxa, per tal de poder continuar pel primer carrer a mà dreta, carrer del Torrent de Rosanes i Sant Josep després (Si no anem errats, a data d'avui al mapa de Google, estan invertits els sentits de circulació d'aquest carrers que ens han de permetre aquesta part del recorregut). Ara ja veurem un cartell informatiu de tràfic que ens assenyala la direcció per anar a Gelida, cap a on ens dirigirem.
De seguida ens trobarem circulant per la carretera C-243b. Passarem pel costat d'unes gegantines columnes que sostenen les calçades de l'autopista AP-7. Aquí veurem l'únic cartell que hem trobat, que ens indica per anar a Sant Genís.
Passat aquest lloc, molt aviat a l'esquerra en una corba, veurem l'inici d'una curta pista de muntanya, sense asfaltar, sense cap indicació, per on hem d'entrar, i on hi ha un petit espai per deixar-hi el cotxe (N 41º28'03" / E 1º55'17")(*).
(Si anéssim amb un vehicle TT podríem continuar uns metres més amunt, i en una petita planura, aparcar-lo. ) Si ens passéssim, una mica més endavant, a mà dreta, veurem un senyal vertical indicatiu de la situació del PK 1 d'aquesta carretera. Aquí mateix també podríem deixar el vehicle al voral, i tornar a peu, enrere. És una carretera estreta, amb moltes corbes, i on no hi ha gaires oportunitats d'aparcar a la vora del lloc a on ens dirigim.
Així doncs, tornant a la situació on hem assenyalat d'aparcar en primera instància (*), al final d'aquesta petita pista s'inicia un corriol, ben definit, que sense pèrdua i en un suau recorregut, ens condueix en uns 20/30 minuts, primer a la font d'en Gilet (41º27'56" / 1º55'27" - aigua no potable) i finalment, a la porta del Priorat benedictí de Sant Genís de Rocafort.

Situació exacte dins de l'església: N 41º27'55" / E 1º55'23"

Estat : La recuperació del castell, que en realitat són les restes d’un monestir fortificat del segle XII, s’ha encarregat a l’arquitecte especialista en recuperació del patrimoni històric David Baena. L'Ajuntament de Martorell vol que el castell esdevin­gui un referent turístic.

L’empresa que explota l’AP-7, Abertis Autopistas, ha aportat 388.580 euros a la restauració del castell segons el projecte que el Ministeri de Foment va es­collir entre els dos que li va proposar l’Ajuntament, perquè el castell és visible des de l’autopista.

Les obres van començar l’abril del 2013 i han consistit, fins ara, en la canalització del torrent proper i la col·locació d’una plata­forma amb capacitat pera sis vehicles a tocar de la carretera de Gelida. També s’han aixecat uns murs de contenció amb gabions metàl·lics i pedra autòctona, perquè l’obra tingui el menor impacte visual possible, s’ha eixamplat el camí que hi ha des de la carretera fins al castell i s’ha netejat l’arbrat i la capa ve­getal de l’entorn.

A l’edifici, els treballs han permès recuperar la coberta, que estava molt malmesa. També s’han re­parat elements en mal es­tat que amonaçaven caure.(agost 2015)