CASTELL DE QUEROL
(Alt Camp)
 

 


 

Encara que es desconeix la data de construcció se sap que a través d'una carta del rei Lotari es fa referència a l'any 988. També se sap que ho va ocupar Ansulf de Gurb a mitjan segle X. En l'any 996 Sendred, fill de Ansulf, ho venien juntament amb els de Pinyana i Montagut a Hug de Cervelló, amb el qual dóna inici a la saga dels Cervelló, senyors de Querol.

En 1194 Ramón Alemany rep del seu pare Gueray Alemany IV el castell per via testamentaria. Formà part de la baronia de la Llacuna i a l'any 1271 pertanyia al senyor de Montagut.

L'any 1400 tant la població com el castell va sofrir saqueig i incendi. Aquesta saga manté el castell fins a 1528 que passa als Barberá i en 1597 als Saiol, fins a finals del segle XIX.

Situat en el centre de la població en un petit turó conserva importants ruïnes doncs en 1835 va ser volat per un grup de liberals que lluitaven contra els defensors carlistas. L'any 1985 va ser declarat Bé d'Interès Nacional. Sector amb amb matacans i alguna part amb voltes antigues.

A la part alta de la població i prop de la carretera.  
Coordinades: N 41 25 24 E 01 23 52

Situació: A Querol, localitat de l’Alt Camp