CASTELL DE MIRALLES
(L'Anoia)
 

Vista general

Vista parcial

Restes de la part alta del recinte

 


 


El castell de Miralles és un dels castells més espaiosos de l'Anoia. Donà origen i nom al poble de Santa María de Miralles.

Aquest castell, bastit al segle X i anomenat per primer cop l'any 960  a través d'una donació que fa el comte Borrel II del castell de la Roqueta. Va pertànyer a algunes de les famílies de la noblesa catalana com els Cervelló, Enric Bofill de Cervelló (el símbol de la qual apareix representat per un cérvol) i posteriorment s'integra en la baronía de la Llancuna.els Montcada o la familia Bernat Miralles els quals durant el segle XII van ser governadors i dels quals ha mantingut el nom.

Formà part dels castells de la Frontera per la situació estratègica que té, s'alça sobre un turó des d'on es domina la Vall Alta de la riera de Miralles.

Dintre del seu recinte es conserva la primitiva capella convertida en l'església de Santa María de Miralles i diversos murs del castell. De tota la seva superfície edificada, la part superior és derruïda deixant tan sol quatre muralles, i una torre quadrada de defensa situada fora del recinte de la fortalesa.

 
A Santa Maria de Miralles  (Anoia)      GPS : N 41 31 07.28 E 01 31 06.51