CASTELL DE MALMERCAT
(Pallars Sobirà)
 

Finestral sobre la porta del Castell


 


 

 


Situació : A Malmercat, nucli de població del municipi de Soriguera (Pallars Sobirà) - Lleida

El castell de Malmercat és esmentat per primera vegada l'any 1122, en el testament del cavaller Ramon Enard.

Edificat sobre les restes dels murs del castell s'aixeca un notable edifici senyorial conegut pel nom de Casa de Macareno. Té una capella sense culte dedicat a Santa Eulàlia. Documentat el 1297 a través d'un reconeixement de senyoria en feu a Arnau Pere de Malmercat que li fa el comte Hug I que així mateix era comte de Pallars.y que anys després passaria als Vilamur. El 1319 apareix referenciat el castell a través de la carta cursada per Hug I al senyor de Malmercat. L'any 1639 consta com a senyor de Marmercat als Copons. L'any 1916 Pelayo Fontsaré Eberhart ven la propietat a Josep Boix Massana (de casa Macareno)


Estat : En queda ben poca cosa. Les quatre pedres restants es barregen amb les de les parets de la masia anomenada Casa Macareno, edificada sobre els murs de l’antic castell, documentat des del segle XII.

Aparcament als voltants.

Accés : Visitat el 3/9/2010.  Senzill de localitzar donades les reduïdes dimensions del llogaret, però caldrà estar atents a reconèixer les poques restes, per les fotografies que apareixen en aquesta pàgina.

Situació: N 42.37021 / E 1.12247. Altitud: 982 m.