TORROTA DE CAN LLOPART
(Alt PenedŔs)
 

Vista general

 


 

Torre de guaita medieval que depenia del Castell de Subirats per ser-ne el punt de comunicaciˇ o vigilÓncia entre la depressiˇ penedesenca i la conca del Baix Anoia. Aquesta estructura forma part d'una lÝnia defensiva que connecta edificacions medievals que inclou els castells de Gelida, OlŔrdola, Subirats i altres construccions estratŔgiques.
Sembla ser obra del primer terš del segle XII. ╔s de base circular d'uns 10 metres d'alšada. Interiorment tÚ un diÓmetre de 2,1 metres i el gruix dels murs Ús de 1.25 metres.

La seva estructura original es troba prÓcticament intacta. L'entrada primitiva a la torre es trobava a uns 3.5 metres del s˛l exterior, estava orientada a ponent i donava accÚs directament al pis superior. Fou habitada fins a l'Ŕpoca contemporÓnia.
╔s un dels exemplars penedesencs mÚs interessants que es conserven. Propietat de Caves Freixenet.

AccÚs: Des de la N-340, procedents de L'Ordal. A l'arribar al llogaret d'El Pago, a la dreta hi ha una desviaciˇ per anar a Sant SadurnÝ de Noya.

La torre Ús visible a la sortida del poble dels Casots, a mÓ esquerra. Quan veiem una desviaciˇ a l'esquerra que diu a "Cal panxa", cal agafar-la. Al cap de deu metres, tambÚ a l'esquerra arrenca un camÝ de terra, que vorejant unes vinyes, ens portarÓ en molt poc temps fins als peus de la torre.

Estat. Ben conservada. Rehabilitada. No visitable l'interior.