LA TORRASSA
(Baix Llobregat)
 

 
 

 


Situació : En terrenys del terme municipal de Sant Esteve de Sesrovires (Baix Llobregat) – Barcelona

Estat : Edificació del segle XI o XII. Donada la seva longevitat, podem dir que encara està bastant ben conservada. Situada dins d’uns camps de conreu, a tocar del riu Anoia.

Accés : Visitada el 20/5/2010: Iniciem l’itinerari dins de Martorell, molt a la vora de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra, edificació ben indicada per diversos cartells que hem anat trobant tot circulant per aquesta població. Com a referència, donarem les coordinades d’un pàrking a l’aire lliure situat al costat mateix: N 41,47237 / E 1,91604.
Hem de localitzar la confluència del carrer de Corbera de Llobregat amb l’avinguda del Capità Francesc Batllevell (41,47320 / 1,91639. Hi ha un cartell indicant per anar a les pistes municipals de petanca), des d’on continuarem per un carrer que baixa decididament i passa per sota d’un pont. Ens trobarem circulant per una carretereta asfaltada, amb camps a banda i banda, amb el riu Anoia a l’esquerra. Després d’uns 600 m. s’acaba l’asfalt, i continuem per un camí de terra, en bones condicions. Passarem per sota de les dues calçades de l’autopista AP-7 i al cap d’uns 200 m. des de la fi de l’asfalt, aparcarem el cotxe a l’esquerra, al voral del camí, en un lloc sense cap indicació, situat a 41,46644 / 1,90970, on a la dreta, una mica separades l’una de l’altra, hi ha dues portes que accedeixen a un extens terreny de cultiu, on hi destaquen – a dia d’avui – uns hivernacles de plàstic, i a l’esquerra, mig amagada entre uns arbres, veurem la petita torre que busquem.

Situació exacte: N 41,46714 / E 1,90860    Altitud: 59 m.

Altres : No ha estat senzilla aquesta localització, ni és fàcil de veure aquesta torre, donades les seves petites dimensions ...