CASTELL DELS GORGS
(Alt Empordà)
 

Detall de les restes
 

 

Situació : A tocar d’unes terres de conreu del municipi de Llers (Alt Empordà) 

Accés : Visitat el 15/7/2009 sense localitzar-lo. Hi hem tornat de nou el 1/8/2009. Procedents de Llers i circulant per la carretera GIP-5107 en sentit Els Hostalets (Veure mapa Google), cal prendre un trencall que trobarem a mà esquerra, ( 42º17’54”/2º55’17”) on actualment hi ha un cartell anunciant una Clínica Dental. Passarem pel bell mig d’unes poques cases i després de circular per una carretereta sense asfaltar, al cap d’uns 400 metres, veurem davant nostre, una mica amagades entres els arbres, unes restes, un mur vertical.
Son les restes del castell de Sarraí. Visita facultativa. Coordinades de situació:N 42º18’06” / E 02º55’26”. Molt a la vora hi ha el Mas de la Pujada. Continuant per la carretera per on hem arribat, deixarem a la nostra dreta les parets d’unes construccions del Mas, passarem pel costat d’una gran bassa d’aigua, fins trobar molt a la vora un trencall a mà esquerra per on continuarem (42º18’12”/2º55’30”) deixant a l’esquerra dues petites muntanyes de pneumàtics vells.

Al cap de poc tornarem a trobar un altre trencall (42º18’22”/2º55’24”), també a l’esquerra, per on continuarem fins arribar a un lloc
(N 42º18’19” / E 02º55’21”) on deixant el cotxe al mig del camí (No hi passa ningú per aquí ...) hauríem de veure ja en aquest lloc les minses restes de l’edificació que busquem.

Estat : Restes irreconeixibles. Lliurament accessible. No hi ha cap tipus d’informació.

Altres : La localització d’aquestes restes ha estat possible gràcies a la inestimable col·laboració de les persones de l’Associació Juvenil Brullersenca, de la població de Llers i en especial del senyor Jordi Dalmau, que ens va facilitar les fotografies que ens van permetre identificar aquesta edificació.

La xarxa defensiva del castell de Llers estava constituïda per 12 edificacions. Es recomana visitar la pàgina http://salillas.net/castillos/altemporda.htm on a l’apartat corresponent d’aquesta població es podrà localitzar el nom de les edificacions que la formaven per poder visitar després la documentació gràfica de cadascuna d’elles.