TORRE DE CASTELL ARNAU
(Vallès Occidental)
 

 
 


 


Situació : Al carrer de Les Mares de la Plaça de Maig, 3. Sabadell (Vallès Occidental).

Accés : Amb cotxe. Es pot aparcar al davant.

Estat : Molt bon estat. De propietat particular. Actualment es un restaurant

Antigament coneguda com la " Torre de Berardo ". Aquest castell va ser edificat sobre base de construccions bastant anteriors . Era regentat segons documentació de l'any 1310 pel senyor Simó d'Arnau . Posteriorment , quinze anys després aquesta propietat va passar a mans de la família Borrell. Explica la història ( transmesa de boca en boca ) i avui explicada per la família Camps, que l'enllaç de Narcís Borrell amb la filla de " Can Maduixer " (avui Can Viver de Torrebonica ) en 1462, va propiciar l'enfrontament de les dues famílies per motius de dot i dominis de les terres que va durar llargs anys iniciant-se una gran competència per qui tenia la torre més alta i esvelta de les dues propietats. L'hereu de Can Maduixer finalment va guanyar la disputa.

Per contra la construcció de la torre de Castell Arnau arruïnaria al seu propietari, obligant al fill d'aquests a posar-se a treballar de mosso de quadres precisament a Can Viver. En 1522 el genovès Francesc Berardo compra la propietat per 4500 lliures barcelonines donant-li el seu nom i venent.la el 1548 a Joan Martín de Barcelona.

Declarada Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Disposa de 3000 metres quadrats de jardí.
En la seva capella es poden celebrar íntimes celebracions : Bodes i celebracions i tot tipus de ESDEVENIME ents seves sales privades i els seus amplis salons per a grans convencions o reunions estan dotats de gran confort.
Disposa de dos espais ben diferenciats : la masia i la carpa.

GPS : N 41.55841 E 02.07402
http://www.castellarnau.com/