TORRE SOLSONA
(Alt Urgell)

Vistes de la torre


Detalls

 


 


Situació : A la Seu d’Urgell (Alt Urgell) - Lleida

Accés : Visitat el 22/8/2009. Sortint de La Seu d’Urgell (Acabem de deixar enrere la rotonda que per la dreta ens portaria a Andorra, per la carretera C-145), quan circulant per la carretera N-260, en sentit Sud (Oliana), entre els PK 228/229, veurem a la dreta un trencall  per on cal continuar.

Circularem una molt curta estona per una carretera sense asfaltar, fins arribar a un lloc, on a la dreta hi ha unes mansions unifamiliars i a mà esquerra continua el camí. Però una cadena barra el pas als vehicles. Cal deixar aparcat el cotxe aquí mateix i continuar a peu.A uns dos-cents metres trobarem les restes de la torre.

Coordinades: N 42º21’40” / E 01º26’58”.

Estat : Malmesa. Lliurament accessible. Restes força rellevants. Sota la torre hi ha diverses estances, tancades. Una d’elles, amb sostre de volta de canó, accessible, té unes quinze passes de llargària ... Magnífiques vistes panoràmiques de la Seu.

Altres :

Aquesta torre també coneguda com La Torreta, formava part de les defenses de Castellciutat d'on dista uns cinc-cents metres. S'aprecia obra del segle XIII posteriorment renovada durant el XV.