LES TORRES DE FALS o CASTELL DE FALS
(El Bages)
 

Detall de la torre

Conjunt medieval de Coaner: l'església de Sant Julià i la torre rodona del castell.

Detall de l’anell que envolta parcialment una torre,
Sembla ser que s’havia d’accedir a l’interior d’aquest anell, per una porta, per a la vegada poder accedir a la torre, tot i que no hi ha cap mes obertura a la torre, que la porta que es veu a la façana,  a mitja alçada de la construcció.

Altre detall, aquesta vegada exterior, de “l’anell” que rodeja la construcció. Vegi’s la porta d’accés a l’interior de “l’anell”.

 


 

Les Torres de Fals, estan documentades a partir de l'any 1026. Del magnífic castell romanen en peus dues esveltes i conservades torres al costat de l'església parroquial. Reconeguts com un dels monuments militars més vistosos de la comarca. Va ser senyoria de la poderosa família Cardona.

Des del 1977 el poble de Fals celebra un Pessebre Vivent amb el marc de fons de les torres del castell.

Localització : A Fonollosa (El Bages)


Accés:Sense problemes. Procedents de la C25 - des de Manresa - prenem una desviació a ma dreta que indica: "Rajadell - Fonollosa - Fals" . Ara anem per la carretera BV-3012 . Passem de Llarg la desviació que indica el poble de Fals. Al poc, a la dreta, veurem una creu de terme, al costat mateix de la carretera. Ja no gaire lluny, també a la dreta, veurem una indicació "Les Torres de Fals". Entrem-hi i ja hi arribarem al cap de molt poc. Té zona d'aparcament, a ma esquerra, però podem continuar encara una mica més endavant.

Les torres es veuen molt ben conservades.  No visitables.