TORRE DEL PETROL
(Alt Camp)
 


Vista general i entorn de l’edificació. La minúscula figura de la torre a penes s’intueix al centre de la fotografia
 
 

Vistes de l’edificació
 
S’intueix que en aquest pany de paret podria haver estat l’obertura d’accés a l’interior de la torre
Vista de l’interior: espitlleres.


 


Situació : Dalt d’un turó anomenat Puig Cabré, al terme municipal de La Riba (Alt Camp) – Tarragona

Accés : Visitat el 25/4/2009.   Procedents de Montblanc, i circulant per la carretera C-14, a l’arribar a la població de La Riba, hem girat a mà esquerra, entrant al carrer La Ràpita, on hem aparcat el cotxe.
Aquí mateix s’inicia el nostre itinerari, al nº 2 d’aquest carrer, on hi ha ( N 41º18’56” / E 1º10’50”) un pal amb un cartell informatiu: Puig Cabré / Picamoixons.

Des d’aquí ens hem de dirigir en direcció amunt, per unes escales, cap a un immoble de color taronja. A partir d’ara el camí ja és perfectament identificable tota l’estona. Durant el recorregut, en el moment oportú, apareixen cartells informatius, assenyalant la direcció que cal seguir. Pel camí també trobarem un bon munt de fites.

Finalment arribem al cim del turó anomenat Puig Cabré on trobarem les restes d’aquesta edificació. La duració de la caminada ha estat d’una hora aproximadament.

Coordinades de situació: N 41º18’54” / E 1º11’28”. Altitud: 525 metres.

Estat : Malmesa. No és accessible lliurament, doncs no té cap porta d’entrada a nivell de terra. Hom creu que en aquest lloc havia estat edificat el castell de La Riba.