TORRE DEL MAS PASTORET
(El Tarragonès)
 


Vista general
 

Altre vista
 

La torre i el mas al costat
 

Vistes del mal estat de l'interior del mas
 


 


Situació : Situat en terrenys de l'extens terme municipal Tarragona (Tarragonès) - Tarragona

Accés : Visitat el 17/2/2009.  Circulant per la carretera TP-2039, procedents de la localitat del Catllar i circulant en sentit Tarragona, entre els PK 2-3, a mà dreta, sense identificar, davant de les façanes d'accés a unes finques, trobarem un trencall ( N 41º09'32" / E 1º18'55"), on s'inicia una carretera sense asfaltar. Estem en terrenys de la urbanització Pinalbert. Aquí mateix hi ha una cadena de ferro, que podria barrar l'accés per aquest lloc.

Circularem per una pista on al principi, durant una estona, deixarem a mà esquerra les cases de l'urbanització. Durant el recorregut trobarem sols dos cruïlles: a la primera continuarem pel trencall de l'esquerra (és evident que és la pista principal). A la segona caldrà girar a la dreta. Aviat veurem entre els arbres la silueta de la torre. Hi ha un parell de trencalls per accedir al Mas. Aconsellem arribar fir el segon, i deixar el vehicle al voral de la pista per on hem circulat fins ara. Val a dir que en algun lloc d'aquest camí hi ha trossos amb mal estat, que en un vehicle de turisme i sols dues persones, hem pogut superar amb cura.

El recorregut des de la carretera general fins el Mas ha estat d'uns 1200 metres.

Situació davant mateix de la torre: N 41º9'28" / E 1º18'29"

Estat : La torre exteriorment es veu relativament ben conservada. Al costat, el Mas Pastoret és una edificació deshabitada, molt malmesa. Tot i que es pot accedir al seu interior, presenta un estat lamentable, enrunat i amb evident perill de que ens caigui qualsevol cosa pel cap. Aquest estat tant pot haver esdevingut pels estralls del temps, com per la poca consideració amb que de vegades actuen alguns visitants.