TORRE DEL MAS CUSIDOR
(Tarragonès)
 

 Vista general.
Altre vista
Altre vista 
 

 


Situació : En terrenys del terme municipal de Tarragona (Tarragonès) – Tarragona

Accés : Visitat el 21/02/2009.

L'itinerari proposat és el següent : Procedents de la localitat del Catllar i circulant per la carretera TP-2039 en sentit Tarragona, després d'haver deixat enrere primer l'urbanització Pinalbert i al cap de poc una desviació per anar al club de golf Costa Daurada, entre els PK 3-4, i molt poc abans de passar per sota de les calçades de l'AP-7 i la A-7 (N-340), hi ha un trencall a mà esquerra (N 41º08'53" / E 1º18'54"), sense cap indicació, on apareix una carretereta asfaltada, per on entrarem.

Potser aquí mateix ens hauríem de plantejar l'oportunitat d'aparcar el cotxe: al voral mateix de la carretera, o al començament de tres pistes de muntanya, que quasi consecutivament veurem uns pocs metres més amunt.
Així doncs, abandonarem la carretereta asfaltada que s'endinsa decididament recte cap al davant, en direcció a uns terrenys amb cases.

Continuarem bé per la segona pista o per la tercera, doncs les dues s'ajunten al cap de molt poca estona.
A partir d'aquí, plantats al mig del camí de tant en tant, anirem trobant uns pals de ferro de color groc, coberts per una teuladeta a dos aigües, i amb un cartell que ens indica que per sota d'aquesta carretera hi ha la canonada de l'etilenoducte Tarragona - Martorell.

Un cartell més gros que els altres, amb el nº dotze escrit en color blanc, sobre fons de color vermell, ens assenyala el començament del camí. És un camí ample, ben definit. Enfila de cara avall primer, plana després, per enfilar-se de nou i a continuació baixar suaument. Durant el passeig ens acompanya quasi tota l'estona el brogit dels cotxes que circulen per l'autopista AP-7, molt propera a nosaltres, a la nostra dreta. Un filat i vegetació enmig ens separen d'aquesta via.

Al poc ja es visible la torre a la llunyania. Davant nostre apareix el cartell bessó del del començament, ara indicat amb el nº 13. Poc abans d'arribar-hi, a l'esquerra veurem una desviació, que es dirigeix decididament cap a la torre que busquem, i per on continuarem la caminada.
En poc més d'uns 20 minuts haurem arribat al nostre destí.

Coordinades de situació, davant de la porta d'entrada al pati del Mas : N 41º8'38" / E 1º19'39"

Estat : El Mas està totalment enrunat. La torre tot i que sencera, presenta una important escletxa que amenaça seriosament la seva durabilitat. No és accessible lliurament. Tampoc es aconsellable la visita donat el precari estat de conservació del conjunt, a més de que el cadenat que barra la porta, i un cartell tirat per terra, ens indiquen la necessitat de respectar aquesta propietat privada.

Altres : Molt a la vora hi ha la Torre de Mas Sorder. El camí per anar-hi també comença aquí mateix (Per la primera pista). Vegi's aquesta carpeta, si cal.