TORRE D'EN LLOBET
(Maresme)
 


Vista de l'edificació i el seu entorn
 


 Detall


 


La torre d’en Llobet és una torre de defensa, bastida l’any 1560, de les que en l’època es construïen per a la defensa contra la pirateria nord-africana i turca. En algun moment se l’ha pogut anomenar torre del carrer d’Avall, perquè s’hi troba, però sempre s’ha fet prevaldre el d’en Llobet, el seu propietari al segle XVI.
D’aquest personatge es conserva el vas sepulcral al sòl de la nau central de l’església parroquial de Santa Maria d’Arenys de Mar, on surt clarament dibuixada la torre.

Situació : A la població d'Arenys de Mar – El Maresme (Barcelona)

Accés : Visitada el 27/12/2007: Està situada al carrer d'Avall nº 43 d'Arenys de Mar. Procedents de la carretera Nacional II, entrem a Arenys per la seva artèria principal, la Riera del Bisbe Pol, i trobarem que el carrer d'Avall, és el primer carrer a ma esquerra.
Com sigui que és de direcció prohibida, haurem d'aparcar a la citada Riera del Bisbe Pol, on ara hi ha una extensa zona blava, i dirigir-nos a peu, al nostre destí.
Situats davant mateix de la torre, les coordinades del nostre navegador, ens indiquen: E 02º32'57" / N 41º34'42".

Estat : Conservada. Visible exteriorment. Desconeixem si és visitable.

Altres : Al mateix carrer d'Avall, al nº 8/10, es pot veure una altre torre, la d'en Cabirol.
A l'altre costat de la Riera del Bisbe Pol, davant mateix del carrer d'Avall, arrenca el carrer Anselm Clavé, on al nº 23 hi trobarem la torre del carrer Ample.

Per altra banda, al final del carrer d'Avall, per la part de dalt de tot, girant a ma esquerra, trobarem el carrer anomenat Camí de la Pietat, que ens conduirà al Cementiri d'Arenys de Mar declarat el 1994 com monument històric per la Generalitat.