TORRE GRAN
(Baix Empordā)
 

Vista general, entorn 
 
Diferents vistes de l’edificaciķ
 
 

 


Situaciķ : Dins la urbanitzaciķ anomenada La Torre Gran, a Torruella de Montgrí (Baix Empordā) – Girona

Estat : La torre presenta un imponent aspecte. Edificaciķ del segle XVI aparentment molt ben conservada. Fācil aparcament als voltants.

Accés : Visitada el 20/2/2010: Procedents de L’Estartit, i circulant per la carretera GI-641 en sentit Torroella de Montgrí, en el punt situat a les coordinades N 42,04770 / E 3,16909 trobarem un trencall a la dreta, amb una indicaciķ: La Torre Gran. Passarem per sota d’una gran marquesina i entrarem a aquesta urbanitzaciķ. Circularem pel carrer anomenat Avinguda dels Paīsos Baixos, fins trobar el segon trencall a mā dreta, el carrer de les Palmeres, per on seguirem fins arribar molt aviat a una plaįa on ja veurem a mā esquerra la torre, formant part del cos d’una masia, on a dia d’avui s’hi estan fent obres. L’edificaciķ estā dins d’un terreny clos. Davant mateix hi ha unes instalˇlacions anunciades com a complex lúdic - esportiu del Club Nāutic Estartit.

Situaciķ: N 42,05240 / E 3,17107     Altitud: 19 m.

Altres : A banda i banda de la carretera de Torroella de Montgrí a l’Estartit (GI-641) hi ha unes quantes edificacions medievals, fācilment accessibles, perfectament identificades i exactament situades sobre el mapa que hi ha en aquesta mateixa pāgina. Al terme municipal de Torroella hi ha un bon grapat d’interessants edificacions.

Una pāgina amb una mica d’histōria de Torruella: http://www.torroella-estartit.cat/municipi/introduccio-al-municipi/historia.html?showall=1