TORRE DE CUCURULL
(Tarragonès)
 

Vista del darrera de la edificació

Vista davantera de la edificació

 


 


Situació : Al municipi de Roda de Barà (Tarragonès)

Estat : Malmès. Lliurament accessible.

Accés : Visitat el 23/06/2007. Quan entrem a Roda de Barà, travessant un pont per sobre de l'autopista, trobem una rotonda. Cal girar al front, i a l'esquerra, per tal de continuar pel carrer anomenat de Barà primer, i Major desprès, en direcció a l'Església Parroquial. Arribats a una placeta anomenada El racó del replà, a prop, al fons, a dalt i a la dreta ja es veu l'església.

En aquesta placeta - hi ha dos arbres monumentals - cal prendre el carrer de l'esquerra, on un cartell indica "Ca la Martorella". Passem una desviació que ens portaria a aquesta casa de turisme rural i continuem. Passem per sota del pont del tren. Ara el carrer es transforma en pista de muntanya, transitable sense dificultats. Al poc a l'esquerra trobem un marge d'obra vista de color toronja-rosa. Al final d'aquesta construcció, a l'esquerra arrenca una carretereta asfaltada. A 30 metres, a l'esquerra neix una altra pista de muntanya, per on seguirem. Aquí cal valorar si es pot pujar en vehicle de turisme (El dia de la visita, els primer metres estan en males condicions), o cal aparcar, aquí mateix (hi ha un lloc pla i ample, a la dreta). En qualsevol cas, al cap de 150 metres hem d'arribar a un dipòsit d'aigua, de considerables dimensions, que ens confirmarà que estem en el bon camí.

Darrera del dipòsit, arrenca un corriol, que es desvia: cap a l'esquerra - un cartell indica Els Molins - NO l'hem de seguir. S'ha de continuar cap a la dreta i amunt. Tot i que no hi ha cap cartell que ho indiqui, el corriol és perfectament visible, fàcil, i ja es veu molt a la prop, la torre de Cucurull. Hi arribarem en 10 minuts. Les vistes son esplèndides.