TORRE DE LA CANDELA
(El Baix Ebre)
 

Vista de l'edificació

 
Altre vista de l'edificació

 


 

Situació : Al terme municipal de L'Aldea (Baix Ebre)

Accés : Visitada el 29/02/2008. Donada la dificultat que a vegades comporta orientar-nos en aquesta extensa zona agrícola – Delta de l'Ebre – intentarem situar aquesta edificació, partint de la ubicació de la torre de l'Ermita de la Mare de Déu de l'Aldea (veure dades d'aquesta edificació).

Partint d'aquesta edificació, la localització creiem que és senzilla: Cal seguir sempre recte per la carretera asfaltada per on havíem vingut, deixant ara a la nostra dreta sempre un canal. A la fi d'aquest camí arribarem a la N-340. Al davant, a l'altra banda de la carretera, la torre ja és visible. Per veure-la de prop, hem fet el següent. Tot seguit a la dreta hi ha una gran zona de pàrking, que és un tros de l'antiga N-340, ara desdoblada en aquest punt, sense cap més utilitat. Hem deixat el vehicle aparcat aquí mateix. (Coordinades: N 40º43'24" / E 0º35'20")

Després, amb precaució, hem travessat primer els dos carrils de la N-340 i a continuació altres dos carrils d'una carretera d'accés a l'autopista. D'aquesta manera hem arribat al clos on hi ha la torre.
Lògicament, hi ha altres itineraris per arribar-hi.

Estat : Conservada. Dins d'una finca de propietat particular que actualment és utilitzada per tancar-hi bestiar. Perfectament visible des de l'exterior. Entenem que no és visitable. Evidentment, els usos actuals, no es corresponen gens amb els originaris.