TORRE DEL MAS D'EN GRIMAU
(Tarragonès)
 

 


Torre: vista davantera. Té dues portes, cadascuna dona accés a una estança independent.
Encara n’hi ha una altra, a la part inferior, totalment cegada pels enderrocs del mas.


 

 


Situació : En terrenys del terme municipal de Tarragona (Tarragonès)

Estat : Edificació del segle XVI-XVII. Malmesa. Lliurament accessible. Els mas, completament enrunat.

Accés : Visitada el 13/11/2010: Ens hem dirigit a la població de Tamarit. En una rotonda situada a les coordinades 41º08’18” / 1º20’44” hem entrat al sector que el mapa de Google denomina de La Mora i hem circulat pel carrer principal, seguint els cartells indicatius per arribar al Càmping Torre de la Mora.

En un lloc indicat  (41º07’51”/1º20’41”) girem a mà dreta, passem per un pont i ens trobarem circulant pel carrer Baix Llobregat, on al final hem aparcat (41º07’52”/1º20’33”), i ens disposem a continuar a peu.

Ens dirigim cap al bosc que tenim davant. Un filat impedeix el lliure accés, però una mica a l’esquerra veurem que hi ha una entrada indicada per anar al càmping. Cap a la dreta, a dia d’avui, hi ha un camí, amb una cadena barrant el pas als vehicles a motor (41º07’52” / 1º20’31”). Continuarem per aquí. Al cap de ben poca estona, a mà esquerra, veurem un accés on hi ha (41º07’55” / 1º20’29”) un ostentós plafó indicant Punta de la Mora, on hi ha una edificació medieval, que no és el nostre destí avui . Entrarem per aquest lloc, però continuarem l’itinerari cap a la dreta, per un corriol ben definit, amb varies desviacions durant el proper recorregut.

El que cal és seguir el camí en el mateix sentit inicial i si hi ha una desviació, prendre la de la dreta, mantenint la direcció.  

Finalment, sortirem a un ampli camí, apte per a vehicles, que seguirem ja sense més incidències fins el final. Una extensa zona de conreu arbrada ens acompanyarà a la dreta. La torre és visible uns instants en aquesta etapa. El passeig a peu, es pot fer amb uns quinze minuts.

Situació: N 41º07’52” / E 1º19’50”   Altitud:  26 m.