HISTÒRIA GRÀFICA DE CERDANYOLA DEL VALLÈS   (4)
 
El 25 d'octubre de 1968 s'inaugura el segon local sota el nom de Ràdio Omega-el primer estava al costat de la farmàcia de la estacio Renfe- propietat de D. Juan González Granados. Durant força temps va destacar pel seu contingut i presentació. Es localitza en l'Av. Primavera, 5
El polígon Badia, Ciutat Badia i finament Badia del Vallès. Aquestes van ser les denominacions que en poc temps va rebre fins a la definitiva. Aquesta imatge presa el maig de 1972, mostra les obres de construcció promogudes pel Ministerio de la Vivienda y Obra Sindical del Hogar y de Arquitectura i construït per l'empresa Cubiertas y Tejados (CYT) en un termini de 18 mesos i finalitzar-les al gener de 1973. Un cop finalitzades les obres per albergar 18000 habitants es comptabilitzarien 4.156 habitatges i 98 locals. El pas de l'autopista no va permetre que fossin 10.000 habitatges. La seva construcció es basa en el sistema Tracova de patent francesa. A pocs metres una nau amb 260 treballadors construeixen els blocs prefabricats (murs, balcons, etc.) que són enviats fins a les grues per al seu muntatge "in situ". Recordem que un cop finalitzades les obres van estar molts mesos deshabitats fins que farts d'esperar els adjudicats van decidir habitarlos.Esto va accelerar el lliurament.
Aiscondel SA. va ser creada per promotors catalans el 1941 contractant a uns 2000 treballadors. El 1956 va prendre una participació Monsanto. Aquesta participació va arribar a ser del 50% del capital en 1963, i el 67% el 1978.
L'empresa Aiscondel, SA, va presentar suspensió de pagaments davant els jutjats barcelonins al novembre de 1980.



El 2 d'octubre de 1995 comencen a demolir el bloc d'habitatges antics de Aiscondel afectat d'aluminosi des de quatre anys abans. El bloc havia estat construït al voltant de 1950.
Format en 1967 els Yaks estava compost per Jacint Juvanteny com a cantant, Alfredo solista, Jose A. a la bateria, Eugenio Dols a la rítmica i Salvador al baix.
Juliol 1970. La fotografia mostra l'instant del recorregut de les autoritats després del tall de la cinta en què quedava inaugurada la Ronda de Cerdanyola, al seu pas per Les Fontetes. A causa de la importància de l'obertura d'aquesta via que uneix la carretera de Sant Cugat amb la de Barcelona sense passar pel centre de la nostra població; juntament amb el nostre alcalde Sr. Domingo Fatjó van assistir els alcaldes de Sant Cugat, Ripollet i Montcada.
Maig 1972. Entra en servei el cementiri comarcal "Cementiri del Nord". De moment la seva capcitat és de 7.000 nínxols, 300 tombes i serveis per a una ampliació fins als 300.000 defuncions.
Agost 1972. S'inaugura la Piscina de Montflorit en els antics terrenys del casino de Montflorit
10 juliol 1969. Després d'unes obres de restauració, el mercat del carrer Santa Maria és reinagurat.
Després d'una interrupció de les seves activid'ades motivades per obres de acondicipnamiento i embelliment; l'antic mercat es va presentar de nou radiant i posat al dia.
Piscina Municipal situada al costat de la pista de Cerdanyola Club d'Hoquei. Inaugurada l'11 de novembre de 1967
El primer banc que es va instal·lar a Cerdanyola va ser el de Sabadell el 30 de juny de de 1965.
La benedicció i inauguració de la nova sucursal del Banc de Sabadell va venir a cobrir una de les necessitats màs agudes i de menester per al bon i millor desenvolupament actual i progressiu de l'economia local a la indústria, agricultura i comerç; el qual es va veure augmentat amb escreix durant els últims temps, en deixar de ser "ciutat-jardí" en un gran sector del seu territori.
La Torre Renom o torre del rellotge fou un edifici noucentista de Cerdanyola, el qual va tenir uns inicis naturals com a residencia i des dels anys quaranta va allotjar un del col·legis més coneguts del poble, el VIRIO, dirigit pel professor Albert Sala, introductor de l’esport del bàsquet dins de I’escola. A la fotografia, la façana de ponent, vers el riu Sec. Desapareguda. Actualment el solar ho ocula un edifici d'habitatges i un super. Aquest col·legi de la I.E.V. s'havia fundat l'any 1940. Es trobava a l'avinguda de Catalunya núm. 25-27.
Juny 1969. Celebració dels Primers Jocs Esportius Escolars de Cerdanyola. 
Al juliol de 1972 es crea l'Associació de Veïns de Vilcom Serraparera. La barriada tenia nombrosos problemes i calia arreglar-los : en diverses zones encara no existia el clavegueram i per tant no es podia asfaltar. Faltaven voreres, enllumenat i les senyalitzacions dels carrers. Diferència entre Vilcom i Serraparera?. De moment tot el asfaltat era Vilcom (7500 m.). Tenia els límits entre Serra de Galliners, La Clota, carrer Castella i Londres. Aquests terrenys van ser comprats a Serraparera per la vídua Vila.
Setembre de 1972. Composició de la Divisió d'Honor d'hoquei sobre patins: "Sentmenat, Sardanyola, Voltregà, Arenys de Munt, Calafell, Barcelona, Reus Deportivo, Femsa, Igualada, S.F.Tarrasa, A.A. Noya, Mataró-Subirà, Igualada, Vendrell i C.N.Reus ".
Octubre 1970. Cessen mossèn Joan Gili i Joan Farrés en el servei de la Parròquia de Sant Marti. Són substituïts per Mn. Rosell i Mn. José Mª Mora
18 juliol 1968.  Inauguració de l'Escorxador Municipal al carrer Foment. Avui desaparegut, és un solar batejat com La Platgeta del riu Sec
1968. Es forma l'Agrupació Fotogràfica del Casal de Cerdanyola  
29 març 1968. S'inaugura la sucursal de la Caixa d'Estalvis de Sabadell a l'avinguda de Catalunya 31 (avui desapareguda) 
1967. S'inaugura el 3 de juny la piscina de Las Vegas a la confluència dels carrers Diagonal i Sevilla (actualment desapareguda per a habitatges) 
Novembre 1967. s'inaugura la sala de ball Saló Rigat al final del carrer Santa Teresa (avui desapareguda) 
1966. S'inicien les obres de construcció de la carretera de Bellaterra a Sabadell 
1966. Se crea el Club Futbol Serraparera.
21 juny 1968. Comença a funcionar la línia d'autobusos Sabadell-Santa Mª Barberà-Cerdanyola sent el seu concessionari l'empresa Martí de Sabadell.
 29 setenbre de 1968.   XXV Aniversari dels Homenatges a la Vellesa a Cerdanyola. Els homenatjats iniciant la desfilada, sortint de l'edifici de l'Ajuntament per dirigir-se a l'església parroquial a on assistirien a la Santa Missa.
1965. Es forma el grup musical Els Dalmatas, formats per Juan Bayó, Mingo guitarra melòdica, F.J.Farnes orgue i veu, F.Cano bateria i primera veu i J. Cardona guitarra baixa i veu.
Juliol 1966. Són inaugurades les noves dependències del Motoclub Sardanyola, sent el seu president D. Francisco del P. Roset Viladomiu.
  
Aquest és l'equip del Sardanyola Club d'Hoquei que participava en el Campionat de Catalunya el 1968. D'esquerra a dreta peu: Mañosa, Escoriuela, Sobrepera, Sanuy i Mundi. Ajupits Turmo (porter), Alonso i Aranda.
5 Juliol 1969. Va ser en un dissabte, exactament el dia 5 de juliol passat, quan en les primeres hores de la nit, la vila de Sardanyola, es va veure dolorosament sorpresa per un succés que es va estendre per tota la població com la pólvora. El Casal estava cremant! Si, aquesta va ser la trista realitat. Per circumstàncies imprevisibles i desconegudes el foc va destruir en pocs moments l'obra de diversos anys.

El sinistre, que va començar a l'escenari, i que afortunadament va poder ser combatut en el seu origen, va destruir completament totes les instal·lacions de l'escenari, i el fum i la calor va causar danys de consideració a tot l'edifici, deixant inservible tant el bar com la sala d'espectacles. Afortunadament no hi va haver de lamentar desgràcies personals, i tot es va reduir als danys materials ocasionats al ediflcio i a les seves instal·lacions.
 
Dia del Casal, setembre 1972. Una de les úniques ocasions que es van veure ballar sardanes a la nostra població aquest any.
Però el Casal va continuar i amb l'ajuda de tota la població es va tornar a reinaugurar el 1 de març de 1970. Campanyes de recollir ampolles en les quals participaven gairebé tots els joves de Cerdanyola i altres aportacions més; juntament amb una tombola a l'Av. Catalunya amb col·laboracions de cases comercials, van ser la clau de l'èxit.
13 juliol 1968. S'inaugura el col·legi Scala Dei del carrer Sant Salvador 8. Va efectuar la benedicció el senyor rector D. Juan Gili Doria
1 maig 1969. Inauguració de les pistes de Tennis i instal·lacions adjuntes.
Juliol 3 1965. Edifici Torre del Pi. El nou edifici, sòlidament construït, de línies elegants i modernes per l'època, consta d'un total de 50 habitatges. Va ser el seu arquitecte el senyor Fernàndez Marquès, i aparellador seu propietari, el senyor José Casamitjana Puiggròs.
A la planta baixa, un ampli vestíbul dóna entrada a l'edifici per escala i ascensor, ia les oficines i despatx de "Construccions Casamitjana". Unes àmplies vidrieres separen els dos comerços que, a partir de la data, van entrar en funcionament: un ferreteria, propietat de don Joan Gómez, i exposició i venda de mobles de don Claudio Ardenuy.
Posteriorment entraran en servei dues botigues màs, una de fotografia de Hnos. Escursell, i una altra de merceria i articles per a la infància.
Els habitatges estan dotades de tot el confort modern, calefacció, telèfon, etc. i la seva construcció va durar 14 mesos.
El 30 d'octubre de 1970, va tenir lloc la inauguració de la nova "Central Automàtica de Sardanyola-Ripollet", instal·lada per la Companyia Telefònica Nacional d'Espanya, en el seu modern edifici de la Carretera de Barcelona.
A l'acte van assistir els Srs. Alcaldes de Cerdanyola i Ripollet, Srs. Fatjó i Dausà, acompanyats dels seus respectius consistoris; les autoritats militars de la nostra vila, alt personal directiu de la Telefònica i nombrosos convidats. Va beneir les noves instal·lacions el Rvd. José Rosell, rector de l'església de Sant Martí, de Sardanyola.
A les 0 hores del dia 31 d'octubre va entrar en servei la nova central. Ara els abonats de les poblacions germanes poden comunicar directament i automàticament amb els abonats de Barcelona, ​​Badalona, ​​Calella, Cornellà, Esplugues de Llobregat, Granollers, Hospitalet, Igualada, Manresa, Martorell, Mataró, Mollet, Sabadell, Sant Boi, Sant Cugat, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Sitges, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Així mateix, els abonats de les localitats indicades poden parlar directament amb els abonats d'aquesta Central.También poden comunicar-se amb altres localitats espanyoles mitjançant la utilització de prefixos, la llista els serà o ha estat facilitada per la Companyia.
Aquesta Central substitueix a una altra inaugurada el 1915 que va comptar en els seus inicis amb 27 abonats
El dia 7 de febrer de 1970, amb assistència de les primeres autoritats locals i nombrosa concurrència de convidats, va ser beneïda la nova estació de servei «Renom». Amb esfe acte es va donar per oficialment inaugurat esfe importance servi-ci de la nostra localitat i que va venir a pal·liar una necessitat sentida des de fa molt de temps pels automoviiistas i professionals del motor.
Penya Escacs Cerdanyola. Aquesta entitat va ser fundada l'any 1952 per iniciativa de don Ramon Casas i comptant amb la inestimable col·laboració del senyor Francisco Sendra Padrosa, gran persona i jugador amb llicència federativa de 1a classe, que va ser elegit president de la Penya pels 19 primers socis de la mateixa, sent nomenat secretari el senyor Casas.
Durant els anys de 1955 a 1958 un equip de l'entitat va prendre part en el Torneig del Vallès, enfrontant-se als equips de Montcada, Caldes de Montbui, Mollet, Granollers i Montmeló, amb resultats molt satisfactoris.
El 1959 es va inscriure un equip de sis jugadors per prendre part en el Campionat d'Cataluna, repetint aquesta participació en el campionat regional fins a 1962.
A l'abril de 1962 mor don Francisco Sendra, que va ser president de la Penya durant deu anys.
Al febrer de 1962 un equip de 14 jugadors es trasllada al portaavions Roosevelt, de l'Armada Nord-americana, tenint efecte un "match" d'escacs contra un equip format per marins de la dotació del vaixell. Van vèncer els jugadors de Cerdanyola per 12 a 2.
Després del tancament de la discoteca Drac Roig, Finques Esteve propietària del local decideix obrir la discoteca sota el nom de Handykap. Un Ple de l'Ajuntament aprova la modificació del Pla Parcial Fontetes, mitjançant la qual es realitza un canvi del d'ús de la zona que permetrà la construcció de galeries comercials.
Durant el mes de juny de 1996 i després de mesos de conflictes amb els veïns la discoteca Handykap tanca definitivament les seves portes. 



L'1 de desembre de 1996 s'inaugura oficialment la Plaça de Jaume Grau i Altayó, el lloc de Plaça de l'Escola Municipal de Música, últim alcalde republicà. A l'acte va assistir l'alcalde de Cerdanyola Celestino Sánchez, nombroses personalitats, familiars de Grau i les seves dues filles Montserrat i Esperança. Jaume Grau va ser alcalde entre els anys 1934 i 1936. Dos anys després va tornar com a alcalde fins el 17 d'octubre de 1936 data en què es va constituir el Consell Municipal
18 Juliol de 1968. Inauguració del Centre Escolar al carrer Cararies 11 -avui ocupat per l'Esplai l'Cucut-. Constava de 4 aules, dues per a nens i 2 per a nenes. Tres van ser costejades per la Junta Provincial i la quarta per l'Ajuntament. La meitat del solar va ser cedit per aquest fi per l'empresa urbanitzadora i l'altra meitat va ser comprada per l'Ajuntament a 20 pessetes / pam.
23 setembre 1967. L'acreditada Casa Pagès que va obrir l'empresa en 1911 dedicada a materials per a la costrucció, inaugura un nou establiment en el mateix solar de la carretera de Barcelona 46.
El 18 de juliol de 1966 es va inaugura el Mercat municipal de Les Fontetes en substitució del de Sant José de la carretera de Barcelona -en aquell moment s'anomenava carrer de San Jose-: molt afectat per les últimes nevades en què va perdre tota la seva teulada. El nou consta de 1554 m2 i 154 llocs de venda.
Actualment, amb dades d'aquest gener,(2016) hi ha 59 parades, 49 d'elles obertes, 8 tancades i 2 de l'Ajuntament (el punt "d'internet" i la parada on es fan els actes públics). Les parades més nombroses són les de fruites i verdures (amb 7), aviram (també 7) i peix fresc (amb 6). També es pot trobar carnisseria, cansaladeria, menuts, pesca salada, llegums, congelats, queviures, pa i pastisseria, plantes i flors, drogueria, perruqueria i bar cafeteria.
El mercat de Serraperera es va inaugurar l'any 1974. Actualment, amb dades d'aquest gener, (2016) hi ha 52 parades, 43 d'elles obertes, 8 tancades i 1 de l'Ajuntament (el punt de trobada). Les parades més nombroses són les de cansaladeria (amb 7) i aviram i peix fresc (totes dues amb 5). També es pot trobar carnisseria, menuts, pesca salada, llegums, congelats, pa i pastisseria, celler, dietètica, drogueria, perruqueria i bar cafeteria.
Juni 1969. Primers Jocs Esportius Escolare a la pista de l'Hoquei d'Enric Granados
Coral Els Novells. Any 1967
25 juny 1968. Benedicció del nou centre d'ensenyament de la Institució Escolar Virio, situat al carrer Romaní 5. Va dur a terme la benedicció el senyor rector D. Juan Gili Doria
Maig 1968. "Peña Ajedrez Sardanyola". Com en anys anteriors i amb motiu de celebrar-se la Festa Major del «Roser de Maig», va tenir efecte al Bar Grau un emocionant trobada d'escacs a nou taulers, entre els equips de Peña Escacs Montcada i Peña Escacs Sardanyola. Va resultar vencedor l'equip local per 5 a 4, guanyant les partides dels jugadors Blanes, Sànchez, Corral, Peñalver i Vidal, amb el que l'equip sardanyolés es va adjudicar el magnífic Trofeu donat pel nostre Ajuntament per a tal fi.
A la fotografia el grup format pels jugadors de l'equip vencedor i la Junta Directiva.
Primer viatge inaugural de la nova empresa de transport de viatgers de Cerdanyola. Era l'Empresa Renom que iniciava l'itinerari Cerdanyola-Fabra i Puig i Cerdanyola de viatges      regulars.
 
Carrer Sant Ramon al voltant de 1940. A l'any 1933 es deia Avinguda del 14 d'abril.
Al costat de l'estació i en la intersecció de l'Avinguda Catalunya -anteriorment del Generalísimo- amb el carrer d'Adam i Eva, es trobava el Restaurante-Hotel Norte, que comptava amb una gran i selecta parròquia. Al costat d'ella hi havia la parada de taxis que utilitzaven tots aquells passatgers de Renfe que arribaven a Cerdanyola. Ha deixat pas a un immoble d'habitatges
 
Abril 1971 va ser una data que mereixeria recordar i imitar. En Monflorit als carrers passeig Amelia i Mare de Déu dels Dolors es van plantar gairebé un centenar d'arbres. A l'eixample de les Fontetes als carrers "Calvo Sotelo, Felipe II, plaça Colom i Ferran VI" I altres 200 arbres més. I finalment en el sector de la Bonasort van ser mes de 100 els nous arbres que van engrossir els seus carrers, amb la particularitat en aquest últim sector de construcció de jardins infantils, arranjament de voreres amb parterres de plantes i arbustos, col·locació de nous fanals, etc.
Davant la magnitud de plantació d'arbres aportats a l'arbrat ciutadà nostre Ajuntament va ser guardonat per part del Patronat de repoblació forestal de la Diputació Provincial de Barcelona amb un Diploma de Mèrit i Medalla d'Or a l'exaltació a l'arbre.



El 16 de desembre de 1996 Can Coll va celebrar el cinquè centenari de la cita de Can coll en el Registre de la Propietat de Cerdanyola al 1495.
Abans la casa es deia Can Portell. De fet, l'edifici té més de 500 anys.
El dia 31 de julio cesaban de producirse productos de la multinaconal italiana Olivetti en el centro de producción del Parc Tecnològic del Vallès (PTV) 




 
2  3  4  6