CASTELL DE TAMARIT
(El Tarragonès)
 

Vista general des de la platja


 
 

 


 

La Vila Closa de Tamarit es troba situada a tan sols 7 km de la ciutat de Tarragona. La fortalesa del segle XI s aixeca sobre un penyasegat, situat a la vora del mar i voltat de muntanya i platja. Va constituir un element defensiu molt important dels comtats catalans davant els musulmans.

A més de la bellesa d'aouesta construcció a peu del Mediterrani, s'hi poden visitar un conjunt d'elements singulars, tals com el retaule major de l'església parroQuial (segle XVII), les estances de Mr. Deering, el pati d'armes, recorregut per els seus jardins on hi podem trobar restes romàniques d'especial interès.

Actualment la Vila Closa pertany al terme de Tamarit, annexionat a Tarragona l'any 1950, juntament amb Ferran i Molnars

Aquest castell documentat  en 1049 i es troba a la costa  molt a la  vora del riu Gaia. En el  segle XIV els descendents dels senyors de Claramunt van fer construir la muralla que envolta la fortificació i part de la població  del poblament.

Posteriorment aquest notable castell va ser restaurat i  en bona part renovellat per Charles Deering, des de l'any 1916 sota la mà de Ramón Casas i Joan Ruiz, utilitzant elements antics. Els jardins arriben gairebé junt al mar, formant nucli amb ell l'antiga esglèsia parroquial de l'Assumpta d'estil romànic.

Al 1681 Carles II concedeix a Francesc de Montserrat el títol de primer Marqués de Tamarit. Va ser governador de Tarragona, senyor de Montoliu i de la baronia d'Altafulla. Actualment és propietat de la Societat Betren.
Estan especialitzats en celebracions  amb la qualitat de Christians Service.

Coordenades : N 41 07 50.84 E 01 21 38.20.   De propietat privada. No és visitable.