El temps a Cerdanyola del Vallès 
 Farmàcies de guàrdia 
   


Quinzena de la Gent Gran de Cerdanyola del Vallès


 
La programació de la quinzena, formada per propostes de caire divers, s’ha treballat de manera col·lectiva i inclusiva.

La comissió de participació del Consell Municipal de la Gent Gran ha dissenyat i decidit el programa. Aquest procés de treball ha estat obert a les aportacions de les entitats, institucions i ciutadania en general. Es presenta una programació variada que dirigida als diferents àmbits que la comissió ha considerat com a un reflex de la realitat, interessos i necessitats de la gent gran.
El programa adjunt, recull un ventall de propostes que aborden temes de la realitat social actual com poden ser els relacionats amb la seguretat i els drets de la gent gran, fins als aspectes de benestar, l’ús de noves tecnologies, culturals o més lúdics. Sempre sota el paraigües de la solidaritat, intergeneracionalitat, la inclusió i la cohesió social.

La setena edició de la Quinzena de la Gent Gran començarà el 26 de maig i finalitzarà el 9 de juny. S'hi han programat 21 activitats que es faran a diversos equipaments i espais de la ciutat.El proper cap de setmana Celebració de la Declaració de
Ca n'Oliver com Bé Cultural d'Interès Nacional


 
 
 

Des que al febrer el jaciment de Ca n’Oliver va ser declarat BCIN, el Museu i l’Ajuntament han estat preparant una celebració concebuda com un acte d’agraïment a totes les institucions, entitats i persones que han fet possible aquesta declaració.

Aquest agraïment va dirigit, especialment, a Cerdanyola del Vallès: als centres educatius, a les entitats, als mitjans de comunicació i la ciutadania que des del moment en què el poblat, i després el museu, es van obrir al públic se l’han fet seu i han estat part activa d’un treball que ha tingut com a culminació aquest reconeixement.

Catalunya té centenars jaciments ibèrics, però molts pocs són BCIN i Ca n’Oliver ho és gràcies a l’esforç i a la implicació de tothom. Aprofitant la celebració, durant el cap de setmana es presentaran la nova web del Museu, la museïtzació dels tres edificis ibèrics, els darrers objectes arqueològics que s’han incorporat al fons del Museu i l’aplicació de mòbil Visitmuseum, una iniciativa de la Generalitat de Catalunya que permet fer una visita autoguiada al museu i al poblat. La celebració està oberta a tothom i s’ha preparat un obsequi commemoratiu per als assistents.

(Ajuntament)


El programa d'actes previstos és el següent:

  • Divendres 26 Ca n’Oliver estarà obert al públic a partir de les 17 h i a les 19 h es farà l’acte central durant el qual es presentarà l’aplicació de mòbil, la nova web i la museïtzació dels edificis ibèrics. La celebració s’acabarà a la terrassa del Museu amb un petit refrigeri amenitzat amb música en directe.
  • Dissabte 27 i diumenge 28 es farà jornada de portes obertes i el personal del Museu explicarà als visitants el funcionament de l’aplicació de mòbil i de la web i els acompanyaran a veure la nova ambientació dels tres edificis ibèrics. Horaris: divendres 17 a 21 h, dissabte 11-14.30/16.30 a 20h; diumenge: 10.30 a 14.30 h
 


Más de 400 niños visitarán UAB
en el marco del programa socioeducativo CROMA. 
Un total de 420 niños de 4º, 5º y 6º de primaria de 25 escuelas de siete municipios del Vallès Occidental visitarán hoy lunes las insta-
laciones de la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) en el mar-co de la clausura del programa socioeducativo CROMA.

Según ha informado hoy la UAB en un comunicado, la visita de los alumnos, provenientes de Badia, Barberà, Sant Cugat y Cerdanyola del Vallès, Rubí, Sabadell y Terrassa.

CROMA es un programa de refuerzo que pone en contacto a niños y niñas de escuelas públicas que se encuentran en situaciones de vulnerabilidad social con cerca de cien estudiantes universitarios que participan de forma voluntaria durante este curso, con el fin de despertar el interés por los estudios superiores.
Durante la jornada, los niños podrán participar en talleres y activi-dades académicas y lúdicas, como hacer de periodistas, visitar el hospital veterinario, participar en un juicio de desigualdad de género o hacer experimentos químicos, para descubrir los estudios dispo-nibles.

Además, los niños realizarán una yincana para descubrir el campus universitario, en la que tendrán que preguntar a los estudiantes sobre cosas tan variadas como qué es un Erasmus, qué servicios abren 24 horas, cuántas facultades tiene la UAB o la posibilidad de vivir dentro del centro. EFE.

(laVanguardia) 19/5


Una trentena d'activitats commemoraran el centenari de l'arribada del tren a Sant Cugat,
un esdeveniment clau en la modernització de la ciutat 
◙   L’efemèride es commemorarà entre l’octubre del 2017 i el juny del 2018.

◙   En el conjunt d’activitats hi destaca l’exposició “Al tren! Cent anys del ferrocarril a Sant Cugat” al Museu de Sant Cugat i una “Festa del Centenari” amb una cercavila per rememorar el moment de l’arribada del tren.


Sant Cugat del Vallès commemora enguany el centenari d’una de les infraestructures que més han contribuït a modernitzar la ciutat: l’arribada l’any 1917 del ferrocarril, que va suposar una ràpida connexió amb Barcelona i posteriorment amb la resta del Vallès. Aquesta infraestructura va ajudar decisivament a transformar la fesomia rural de Sant Cugat i fer-la créixer en població i serveis.

Per aquest motiu Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i una Comissió Ciutadana –formada pel teixit associatiu, veïnal i empresarial de la ciutat- han organitzat un programa d’actes per commemorar aquesta efemèride amb més d’una trentena d’activitats que s’allargaran entre l’octubre del 2017 i el juny del 2018.

Aquest migdia el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, i representants de la Comissió Ciutadana han presentat el programa d’actes del centenari, format per conferències, tallers, concerts... Entre aquestes activitats cal destacar l’exposició temàtica “Al tren! Cent anys del ferrocarril a Sant Cugat” al Museu de Sant Cugat (octubre 2017-febrer 2018), acompanyada d’un audiovisual i un catàleg expositiu. Així mateix, el diumenge 29 d’octubre tindrà lloc la Festa del Centenari amb una cercavila per tal de rememorar l’arribada del tren fa cent anys i actuacions de música, teatre, dansa i cultura popular. Aquesta activitat forma part de les Jornades de Patrimoni Viu, que enguany estaran dedicades al tren.

Durant la presentació, el president d’FGC, Enric Ticó, ha volgut destacar la forta vinculació que té l’empresa amb la ciutat de Sant Cugat. En aquest sentit, ha remarcat que “és l’única població on hi tenim un total de set estacions. És on tenim una implantació més forta, com demostren també els diversos paquets combinats del Turisten, que permeten realitzar tota mena d’activitats de lleure i culturals a Sant Cugat amb la complicitat d’FGC”.

Ticó també ha volgut destacar que “el centenari de l’arribada del tren al municipi és l’excusa perfecta per posar en relleu aquest lligam i donar-hi tot el protagonisme, a la vegada que ratifiquem el nostre compromís històric amb la memòria ferroviària i amb Sant Cugat”.

En aquest mateix sentit, Mercè Conesa ha subratllat que “aquest ferrocarril ha aportat progrés i oportunitats a Sant Cugat. Va ser un encert i és important saber reconèixer-ho”. Així mateix, també ha volgut reconèixer “els emprenedors que van posar en marxa aquest servei. Crec que la Catalunya del segle XXI s’ha d’emmirallar en la societat catalana de fa cent anys, que va impulsar un nou país amb esperit de llibertat”.


L’arribada del tren l’any 1917, un esdeveniment històric per Sant Cugat

El 26 d’octubre del 1917 es va inaugurar l’estació de ferrocarrils de Sant Cugat amb l’arribada del primer tren a la ciutat. Aquest fet va suposar un punt d’inflexió en la història del municipi en tant que ha contribuït més que significativament en la transformació d’una vila agrícola de 2.000 habitants en el que és avui Sant Cugat, una ciutat de 90.000 habitants.

El tren ha tingut, per tant, un paper transformador al llarg de la història de Sant Cugat. Avui en dia el Ferrocarrils vertebra i connecta el municipi fomentant així la cohesió ciutadana entre els diferents nuclis de la ciutat generant, a través de les seves 7 estacions del municipi, diferents centralitats.


El futur del tren i la mobilitat sostenible

Així mateix amb la celebració d’aquest centenari també es pretén reflexionar sobre el gran futur que continua tenint el tren a Sant Cugat, que és un mitjà de transport fonamental per impulsar una mobilitat més sostenible. Per aquest motiu un dels lemes del centenari és “connectats al futur”.

(Generalitat)   19/5


Renfe licita las obras de mejora de Cerdanyola Universitat por un importe de dos millones.


 
 
Renfe ha licitado las obras de mejora de la estación de Cerdanyola Universitat por un importe de 2.038.436,80 millones de euros, según ha informado este jueves en un comunicado.

Los trabajos consistirán en hacer la estación totalmente accesible, con la instalación de tres nuevos ascensores de acceso a las andanas, adecuación y renovación de las escaleras, recrecimiento y prolongación de andanas hasta los 200 metros y la instalación de señalización podotáctil.

Asimismo se adecuará y mejorará el alumbrado del vestíbulo, los andenes y el paso inferior y, por último, se prolongará y rehabilitará las marquesinas de las andanas.

Está previsto que estas actuaciones, enmarcadas dentro del plan de estaciones Renfe del área metropolitana de Barcelona con cerca de 100 millones de euros, se alarguen cinco meses, por lo que podrían prácticamente coincidir con el arranque del nuevo curso universitario.

La estación de Cerdanyola Universitat da servicio a las líneas R7 y R8 y diariamente pasan más de 6.000 usuarios.

(laVanguardia) Europa Press 19/5
 
 


El rànquing CYD destaca l'alt rendiment de la UAB


 
 
La Universitat Autònoma de Barcelona està dins del grup d'alt rendiment en 26 dels 33 indicadors que el rànquing de la Fundació Coneixement i Desenvolupament (CYD) acaba de fer públic.

El rànquing agrupa aquests indicadors en cinc "dimensions": ensenyament i aprenentatge, recerca, transferència de coneixement, orientació internacional i contribució al desenvolupament regional.

Dels 6 indicadors d'ensenyament i aprenentatge avaluats, la UAB obté la màxima qualificació en 4: taxa de graduació de grau, taxa de graduació normativa de grau, taxa de graduació de màster i taxa de graduació normativa de màster. En investigació la UAB obté la màxima qualificació en 7 dels 10 indicadors analitzats: fons externs d'investigació, publicacions per professor, impacte normalitzat de les publicacions, publicacions altament citades, postdoctorats, nombre mitjà de trams de recerca i professors funcionaris sense trams. En transferència de coneixement són 7, dels 8 indicadors avaluats, els que atorguen a la UAB el màxim rendiment: fons privats, publica-cions amb empreses, patents concedides, sol·licitud de patents amb empreses privades, spin-offs, ingressos de formació contínua i publicacions citades en patents.

Tots els indicadors d'orientació internacional, 6 en total, situen la UAB en el grup d'alt rendiment: titulacions de grau impartides en un idioma estranger, màsters impartits en un idioma estranger, mobilitat d'estu-diants, professorat estranger, tesis doctorals internacionals i publica-cions internacionals. Finalment, la UAB obté la màxima qualificació en 2 dels 3 indicadors de contribució al desenvolupament regional: pràctiques en empreses de la regió i publicacions regionals.

Aquesta és la quarta edició del rànquing, que coordina Martí Parellada, catedràtic de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona i que es basa en els objectius i la metodologia de l'U-Multirank que elabora la Comissió Europea. Inclou 69 universitats espanyoles de totes les comunitats autònomes. Analitzen 17 àmbits de coneixement i 1.741 titulacions de grau i màster.

La Fundació CYD està presidida i impulsada per Ana Botín, compta amb la participació de destacats membres del món acadèmic i empresarial, i publica anualment l'informe CYD sobre la contribució de les universitats espanyoles al desenvolupament. 


(UAB) 


Escuela Bellaterra protesta por supresión del transporte escolar


 
 
Un centenar de personas se han manifestado esta mañana desde Cerdanyola del Vallès hasta la escuela Bellaterra, ubicada en la Uni-versidad Autónoma de Barcelona (UAB), para protestar contra la eli-minación del transporte escolar.

La marcha, convocada por la Comisión de Transporte del Ampa de la escuela Bellaterra, ha salido a las 08:00h de Cerdanyola del Vallès y ha llegado al centro educativo hacia las 09:30h, pasando por la principal carretera que llega a la UAB, lo que ha provocado retenciones en los accesos al campus a primera hora.

El transporte escolar, utilizado por cerca de 100 niños y que cubre un trayecto de 4 kilómetros, está prorrogado desde el año pasado debido a que la Generalitat, que tiene las competencias del servicio, no encontró una solución definitiva a la situación.

El gobierno catalán planteó eliminar el servicio, pero el 7 de marzo la Comisión de Transporte de la AMPA del centro consiguió entrar una resolución en el Parlament que fue aprobada por amplia mayoría y que reconoce la "singularidad" del centro e insta a la Generalitat a dar una solución al conflicto.

No obstante, desde la comisión aseguran que la única respuesta que han tenido ha estado la de Jordi Miró, responsable de educación de atención a las familias de la Generalitat, afirmando que la resolución, al ser un mandato político y no jurídico, se puede no ejecutar, y que la singularidad no está definida.

En este sentido, el decreto de educación 160/161 marca que no es


obligatorio poner transporte cuando el desplazamiento es dentro de una sola población, como sucede en este caso.

Pero la Ley 6 de la Ley Catalana de Educación habla de "equidad" entre centros y de buscar medidas y soluciones para sufragar las diferencias en los desplazamientos de cada escuela, aunque sin acabar de definirlas.

"Solo pedimos que la Generalitat cumpla con la resolución del Parlament y que todas las administraciones, incluyendo el ayunta-miento, se pongan de acuerdo para asumir esta tarea", ha explicado a Efe la portavoz de la comisión, Inma Sánchez.

Al respecto, Sánchez afirma que años atrás el servicio era gratuito, pero que desde hace pocos años están pagando 270 euros anuales por alumno para recibir este servicio, cuota que los padres y madres están dispuestos a continuar abonando si se mantiene el transporte.

Por su parte, el consistorio propone que si se elimina el transporte, se incremente la frecuencia del servicio de bus urbano que va hasta la UAB con plazas reservadas para los alumnos de este centro.

Una solución que Sánchez considera "insuficiente" porque tendría que dar cobertura a 100 alumnos a la vez, con los problemas de seguridad que esto conlleva, porque al ser menores de 16 años, todos los estu-diantes tendrían que ir sentados y con unas medidas de seguridad particulares.   EFE

(finanzas.com)  18/5
 La Mostra de Teatre d'Ensenyament Públic Secundari reunirà enguany 450 participants.


 
 
Un curs més, un grup de professors d'instituts públics de les comarques gironines organitzen la Mostra de Teatre de l'Ensen-yament Públic Secundari de les comarques de Girona, que ja arriba a la 24a edició.

Aquest any es farà també a Blanes, del 24 al 26 de maig, i reunirà 450 participants entre alumnes, professors i monitors.

Aquesta edició reuneix 16 instituts gironins. A més, tornarà a participar-hi l’INS Lo Pla d’Urgell de Bellpuig i l’INS Banús de Cerdanyola del Vallès, i després d’alguns anys d’absència, un institut del País Valencià, concretament, l’INS Francesc Ferrer i Guàrdia de València.

El dimecres 24, acabada l’obra de l’INS Serrallarga, alumnes d’aquest institut faran unes coreografies. El dijous 25, abans dels parlaments de les autoritats i dels organitzadors, i del piscolabis, diversos alumnes d’Animació Turística de l’INS Escola d’Hosta-leria i Turisme de Girona oferiran una representació teatral.

(ara.cat) 17/5 


Sessió inaugural de la mostra de l'any passat 


 Nace la Asociación
Red de Municipios para la Economía Social y Solidaria
con 31 miembros. 
Barcelona Activa ha acogido este miércoles el acto formal de constitución de la Asociación Red de Municipios por la Economía Social y Solidaria (Xmess), con la adhesión de 31 ayuntamiento que representan el 44% de la población de Catalunya.

En una rueda de prensa, el comisionado de Economía Cooperativa, Social y Solidaria y Consumo de Barcelona, Jordi Via, ha explicado que el objetivo fundacional de la asociación es promover, reforzar y consolidar la economías social y solidaria (ESS), y fijar objetivos y estrategias comunes.

La meta es intensificar una estrategia territorial compartida para hacer de la ESS uno de los instrumentos principales de superación de las actuales desigualdades sociales, de generación de empleo de calidad y de impulso de un modelo socioeconómico más democrático, justo y sostenible.

Via ha insistido en que los miembros fundadores de la asociación representan casi al 50% de la población catalana, y que entre sus objetivos también se encuentra la optimización de los recursos públicos.

Asimismo, ha dicho que los municipios ya han empezado a intercambiar propuestas de actuación, acciones concretas en beneficio de la ESS y en la evaluación de experiencias: "Contribuimos a extender el relato de la ESS, que no tiene carácter marginal ni asistencialista".

Se trata de explorar un nuevo modelo de desarrollo territorial que "movilice" mejor los recursos del territorio y dé prioridad las dimensiones sociales, ambientales y humanas de la economía para resolver con mayor eficacia las necesidades de la ciudadanía.

MIEMBROS

Los ayuntamiento adheridos con: Arbúcies, Argentona, Artés, Badalona, Barcelona, Cabrils, Cardedeu, Castellar del Vallès, Celrà,
Cerdanyola del Vallès, Collbató, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Girona, Manlleu, Mataró, Mieres, Montornès del Vallès, Navàs, Palafrugell y Ripollet.

También se han unido Sabadell, Salt, Sant Adrià del Besòs, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Santa Margarida i els Monjos, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Vilafranca de Penedès y Vilassar de Dalt, mientras que otros municipios prevén unirse durante las próximas semanas y meses.

El Plan de Trabajo 2017-2019 que ha marcado la Xmess tiene tres líneas estratégicas: ayudar a fortalecer a la ESS en cada municipio; incidir y relacionarse con otros actores, y visibilizar la red y las iniciativas relacionadas con el ámbito or parte de sus miembros. Europa Press

(eleconomista.es) 17/5


 Sener en la feria IPAC


 
El grupo de ingeniería y tecnología Sener participa por primera vez en la Conferencia Internacional de Aceleradores de Partículas, IPAC, que celebra en 2017 su octava edición en Copenhague (Dinamarca) del 14 al 19 de este mes.

Se trata de la mayor cita internacional del sector en el campo de aceleradores de partículas. En la última edición, celebrada en Busán (Corea), asistieron 1.555 delegados de 36 países diferentes, entre los que se encontraban científicos e ingenieros de laboratorios de aceleradores y universidades de todo el mundo, muchos de los cuales prescriptores de los mayores centros de investigación e instalaciones científicas.

Sener cuenta con estand propio en esta edición, con equipos realizados por profesionales de su división en Cataluña, ubicada en Cerdanyola del Vallès. Allí dará a conocer la solución tecnológica para líneas de sincrotrones: el Nanometer Mirror Bender basada en tecnología transferida por el sincrotrón ALBA-CELLS.

Se trata de un sistema para curvar espejos de rayos X que ofrece una mayor precisión que los dispositivos convencionales desarrollados hasta la fecha. Dentro de las fuentes de luz de sincrotrón de electrones y rayos láser libres, este nuevo equipo, que presenta sus avances en IPAC 2017, permite mejorar la óptica del haz de luz, logrando una mejora notable en la calidad de los resultados científicos obtenidos. Su ventaja principal es que puede reducir los errores de superficie del espejo, de forma estable y controlada, a valores varias veces por debajo de las tecnologías actualmente existentes en el mercado.

Sener es un destacado actor en el sector aeroespacial, donde son reconocidas sus capacidades y su experiencia en optomecánica, con aplicaciones tanto para espacio como para astronomía terrestre.
El sistema para curvar espejos de rayos X se añade a la cartera de referencias de alta tecnología en instrumentación óptica de Sener, que engloba proyectos de espacio como la cámara de altas prestaciones y gran resolución del satélite español SEOSAT/Ingenio, de la que es contratista principal, así como sistemas opto-mecánicos para los telescopios WHT (William Herschel Telescope), T250 de OAJ (Observatorio Astronómico de Javalambre), E-ELT (European Extremely Large Telescope), el Gran Telescopio de Canarias (GTC) y VLT (Very Large Telescope); y el espectrómetro de rayos X instalado en la línea CLAESS de ALBA.

El grupo SENER continúa fiel a su compromiso de buscar e invertir en soluciones tecnológicas innovadoras en colaboración con centros de investigación.

(actualidadaeroespacial.com) 17/5


Las principales alcaldías se reúnen con los grupos parlamentarios por los recortes a la autonomía local en los presupuestos


 
Las principales alcaldías están preocupadas por los presupuestos que está tramitando el Gobierno. Y este miércoles harán visible esa procupación reuniéndose en el Congreso con los portavoces parlamentarios de diversos grupos, entre ellos el Grupo Socialista –la portavoz adjunta en Presupuestos y Pacto de Toledo, Mercè Perea–; el confederal Unidos Podemos-En Comú-En Marea; y Compromís.

Madrid, Barcelona, Coruña, Valencia y Zaragoza, entre otros, quieren expresar su "rechazo a la injerencia de los presupuestos en la autononía local" y "pedir que los grupos se sumen a la enmienda de rechazo de la disposición adicional 27 sobre remunicipalización de empresas".


La portavoz del gobierno municipal de Madrid, Rita Maestre, y el concejal de Economía y Hacienda, Carlos Sánchez Mato, acudirán a la reunión, junto con los alcaldes de A Coruña, Xulio Ferreiro; y Zaragoza, Pedro Santiesteve; el primer teniente de alcalde de Barcelona y alcalde en funciones, Gerardo Pisarello; y concejales de Valencia y Terrasa.

¿Y qué es la disposición adicional 27?

Es una manera por la que el Gobierno quiere dificultar los procesos de remunicipalización iniciados por diversos ayuntamientos en los últimos años. Si en marzo la Abogacía del Estado decidía personarse por primera vez contra un Ayuntamiento por recuperar la gestión pública del agua, ahora el Ejecutivo ha incluido una disposición en los Presupuestos Generales del Estado que pone trabas a la remunicipalización de servicios externalizados.

La disposición 27 del borrador de los PGE recoge que las Administraciones no podrán incorporar como empleados públicos a los trabajadores "de los contratistas de concesiones de obras o de servicios públicos (...) cuando los contratos se extingan por su cumplimiento, por resolución, incluido el rescate, o si se adopta el secuestro o intervención del servicio".

Hasta el momento, lo más común en los procesos de remunicipalización es que los trabajadores pasen a la Administración en primer lugar como indefinidos no fijos y, tras los correspondientes procedimientos de ingreso, de forma definitiva.

Además, en caso de aprobarse, a partir de ahora en los supuestos en los que "en cumplimiento de una sentencia o previa tramitación de un procedimiento que garantice los principios constitucionales de igualdad, mérito y capacidad", el personal se incorpore a sociedades mercantiles públicas se contabilizará como personal de nuevo ingreso en el cómputo de la tasa de reposición.

Desde los ayuntamientos han interpretado esa disposición como un ataque "con clara intencionalidad política" a los procesos de remunicipalización ya iniciados. "La tasa de reposición es la limitación que tenemos para contratar personal. Limitación que viene impuesta desde hace casi diez años, desde el inicio de la crisis, y marca un número concreto y exacto de trabajadores que pueden contratar las Administraciones", ha explicado el consejero de Servicios Públicos y Personal del Ayuntamiento de Zaragoza,

Alberto Cubero, en rueda de prensa. "Esto implicaría que casi ningún proceso de remunicipalización de cierta envergadura, con un volumen de trabajadores considerable, se pudiera dar".
ÇEl alcalde de Santiago de Compostela, Martiño Noriega, ha señalado directamente al titular de la cartera de Hacienda: "Montoro intenta colocar en los Presupuestos un caballo de Troya que atenta contra la autonomía de los ayuntamientos". Compostela Aberta, partido al frente del Ayuntamiento compostelano, ha criticado el "rearme" del Ejecutivo de Mariano Rajoy contra la remunicipalización porque "están en juego grandes intereses privados".

Alberto Cubero ha incidido también en la "intencionalidad política" de la disposición. "Está claro que los dos años que llevamos de gobiernos del cambio en las principales ciudades de este país, donde hemos demostrado que la remunicipalización de los servicios públicos no solo era una promesa electoral sino que nos hemos puesto manos a la obra, es algo que ha molestado a ciertos sectores con poderes económicos en este país".

Los Presupuestos todavía tienen que pasar por el trámite parlamentario en el Congreso de los Diputados, donde la disposición podría modificarse.

Promesa electoral de las candidaturas de confluencia

Los programas electorales de las llamadas candidaturas de confluencia ante las municipales de 2015 incluían la recuperación de la gestión pública como una de sus propuestas bandera. Casi dos años después, parte de los procedimientos de recuperación de lo público iniciados por los ayuntamientos han sido paralizados por la vía judicial.

Los consistorios de A Coruña, Santiago y Zaragoza han dado pasos para asumir la gestión directa de ciertos servicios. A Coruña quiere recuperar la gestión pública de las bibliotecas, mientras en Santiago van a llevar a Pleno en las próximas semanas la remunicipalización de la ORA -el servicio de aparcamiento regulado- y la grúa. En Zaragoza, el gobierno local está a la espera de una sentencia judicial sobre la municipalización del servicio de atención telefónica del 010 y han expresado su intención también de que la gestión de los parques y jardines de la ciudad pase a ser pública.

En Valladolid, la gestión pública del agua se tendría que hacer efectiva a partir del 1 de julio si consigue superar la batalla legal. La Abogacía del Estado y la empresa concesionaria, entre otras, han presentado recursos contra la iniciativa.

Mientras, a finales del pasado marzo, siete municipios catalanes –Barcelona, Badalona, Sabadell, El Prat del Llobregat, Terrassa,
Cerdanyola del Vallés y Santa Coloma de Gramenet– se unieron para crear la Asociación de Municipios Catalanes por la Gestión del Agua.

En Madrid, el Ayuntamiento dirigido por Manuela Carmena rescató BiciMad, que pasó a ser gestionado a través de la EMT. En septiembre del año pasado finalizó la concesión a la empresa encargada de la gestión de los servicios funerarios y la titularidad volvió a ser totalmente pública. No ocurrió lo mismo con la recogida de residuos y la limpieza de la ciudad: el 1 de noviembre entró en vigor el nuevo contrato.

 (eldiario.es)   16/5
 Rotary Club de Cerdanyola del Vallès viatja a Casale Monferrato (Italia),per compartir l'experiència de la lluita contra el amiant.


 
 
Rotary Club de Cerdanyola del Vallès va viatjar a Casale Monferrato és una ciutat italiana de la regió del Piemont a la província d'Alessandria, per tal de compartir experiència de la lluita contra l'amiant.

L'expedició va ser rebuda el divendres dia 12 per l'alcalde Arenas Tweety i de l'assessora de Medi Ambient, Cristina Fava. Els convidats, encapçalats pel doctor Josep Tarrés Olivella, actual-ment coordinador d'un equip mèdic de l'Institut Català de la Salut que s'ocupa de la investigació de malalties relacionades amb l'amiant, van arribar a Casale Monferrato per discutir experiències similars de les dues comunitats, per lliurar junts la batalla a la fibra assassina.

A la reunió van prendre la paraula diversos oradors, sindicalistes Pondano Nicola i Luigi Ferrando, els doctors Daniela Degiovanni i Federica Grosso i, President Afeva Giuliana Bust Bruno Pesce i Giovanni Cappa.

"Hem estat capaços, gràcies a la cohesió entre les associacions, local, nacional i dels ciutadans, transformar el nostre dolor al compromís i la lluita. Les consignes són sempre remeis, justícia i investigació. En particular, la recuperació és la primera forma de prevenció i cada ciutadà ha de sentir-se responsable per aconseguir-ho ".

Va continuar el conseller Fava que va intentar tornar sobre la història de la zona, per l'ordre de 1987 a la llei 257/92 per al sanejament de la planta i el naixement de Eternot Park.

Cerdanyola va ser entre 1907 a 1997 Seu de la Uralita, la major part de la fàbrica espanyola de ciment d'amiant i les conseqüèn-cies que això ha causat és per desgràcia similars als observats en el Casale.

Josep Tarrés va explicar que les dues regions tenen molt en comú i poden beneficiar enormement del coneixement mutu i l'intercanvi d'experiències comunes: això és per a la recerca de la justícia i els drets dels treballadors, i per a la recuperació de llocs, tant per al el tractament mèdic dels malalts, tant com ser capaç de "girar full" i mirar positivament cap al futur.

A la delegació català van ser donades algunes publicacions sobre el tema i la bandera Eternit Justícia, pel Parc de la ciutat sama-rreta Eternot, el guia de la ciutat i es va oferir una degustació de productes locals.


 

"Aquest primer contacte de Rotary pot ser una oportunitat per a continuar la col·laboració entre les nostres ciutats. Moments de comparació com aquestes són essencials perquè la lluita continua per anar més enllà de les fronteres locals i nacionals, tal com s'està fent amb el Tour de bones Pràctiques organitzat per ANCI, amb la qual s'estan propagant el bon comportament en tot el territori nacional "va dir Fava.

Mantenir-se en el tema, sorres i Fava participat, dimecres, a la inauguració de l'exposició Le Vie asbest, que es va celebrar a la Universitat de Torí en la iniciativa del Centre Interdepartamental "G. Scansetti" de la universitat, el RSA - Societat per a la Restauració Ambiental i Desenvolupament de l'antiga mina d'asbest de Balangero i Corio, el Museu Regional de Ciències Naturals de Torí, amb el suport del Ministeri d'Educació i Investigació, Ciència de Agora, el sistema de museus i Arxiu històric de la Universitat .

L'esdeveniment també va comptar amb la presència de la regidora de Medi Ambient Alberto Valmaggia, el rector de l'adjunta Gianmaria Ajani, el director del "Centre G. Scansetti" Bice Fubini, el director de RSA Massimo Bergamini, les autoritats mèdiques, com el professor Giorgio Scagliotti i el professor Corrado Magnani, així com represen-tants del Ministeri d'Educació.

L'exposició romandrà oberta fins el 9 de juny de 2017.

(cinquewnews.blogspot.com.es) 15 maig 2017 

 
 

 Convocatòria d’eleccions
 a Junta Directiva
 del Cerdanyola FC.


 
 
El dilluns dia 8, el president del Cerdanyola FC Felipe López en nom de la Junta Directiva del Cerdanyola Futbol Club, i tal com marquen els estatuts, va procedir a convocar eleccions anticipades a la Junta Directiva del club.

La motivació d’aquestes eleccions -deia Lópes- és deguda al creixement esportiu i social que ha experimentat el club en aquests darrers anys, sumat a la nova situació respecte al control dels clubs esportius disposada pel Govern.

Tenint com a objectiu continuar en aquesta línia de creixement i consolidació, aquesta Junta Directiva entén que s’han d’assumir una sèrie de reptes i projectes que precisen d’un temps suficientment ampli per complir-los.

D’acord amb el que exposen els estatuts, s’ha confeccionat el calendari electoral per dur a terme aquest procés de forma nítida i democràtica, donant opció a que la participació sigui oberta i de forma igualitària per a qui desitgi presentar la seva candidatura.

El dia de les eleccions serà l’11 de juny, a les instal·lacions municipals de Bòbila-Pinetons, de les 10 del matí a les 14h de la tarda. El dia anterior, 10 de juny, serà el dia de reflexió.

El dia de les eleccions, per a poder accedir al vot, els electors s’hauran d’acreditar mostrant el seu carnet de soci de l’entitat i document oficial (DNI, passaport o carnet de conduir).


Per ser elector cal (article 32): 

=ser major d’edat.
=No estar incapacitat judicialment.
=Ser soci a corrent de pagament en el moment de la
   convocatòria.
=No tenir suspesa la condició de soci en el moment de
  convocarse les eleccions.
=Estar inclòs al Cens Electoral. 
Podran ser elegibles aquelles persones que (article 33):
-Siguin major d’edat.
-No estiguin incapacitades judicialment.
-Tinguin una antiguitat mínima com a soci d’un any al moment de convocar-se les eleccions i no tinguin suspesa la condició de soci en el mateix moment.
-No haver estat sancionat disciplinàriament pel Club, per falta molt greu, dins dels cinc anys anteriors a la convocatòria.
-Haver presentat la dimissió i cessat en el càrrec abans d’iniciar-se la Fase V del procés electoral (presentació de candidatures), si l’aspirant a candidat fos membre de la Junta Directiva que hagi convocat les eleccions.
-Haver estat proclamat per la Junta Electoral.
-Tenir el suport, mitjançant signatures, d’un 10% dels socis.

- El nombre de candidats dependrà de cada candidatura, entre un mínim de 5 i un màxim de 21, tal i com fixa l’article 25 dels Estatuts.

- El termini d’exposició i reclamació del cens serà entre l’11 i el 17 de maig. El soci o sòcia que vulgui consultar el cens, el tindrà disponible dins aquestes dates a les oficines de Bòbila-Pinetons de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00h i de 17.30 a 20.30 h. Per a realitzar una reclamació, caldrà entregar un escrit dirigit a la Junta Electoral i lliurat a les pròpies oficines del club. Del 18 al 21 de maig, la Junta Electora validarà les reclamacions i el cens definitiu.

- El termini per presentar candidatures serà entre el 22 i el 30 de maig i es farà presentant tota la documentació requerida, segons marca l’article 39.2 dels Estatus, mitjançant un escrit a la Junta Electoral i lliurat a les oficines del club.

- Del 31 de maig al 2 de juny serà el termini de revisió i proclamació de candidatures.

- En cas d’haver-hi diverses candidatures, la campanya electoral serà del 3 al 9 de juny de 2017.

(Cerdanyola FC)
 


  Ensenyament precisa 100
 millones para quitar amianto
 de escuelas.

 
 
El Departament d'Ensenyament reconoce 291 centros educativos donde subsiste el amianto, una sustancia que de descomponerse y exponerse con frecuencia a ella puede provocar enfermedades pulmonares y cáncer, que se empleó en la construcción durante años y fue prohibida usar a partir de 2002. Sin precisar cuándo se erradicará por completo, la conselleria prevé que le costaría 100 millones de euros desprender a escuelas e institutos del material potencialmente peligroso. La Generalitat reserva 1,3 millones este 2017 para completar al menos 14 intervenciones con las que prevenir el riesgo de contacto con fibras tóxicas.

En contraste, CCOO ha recabado datos que sugieren que los colegios donde el fibrocemento sigue instalado pueden superar los tres centenares que el Govern manifiesta: por ejemplo, la conselleria cuantificó en marzo dos centros en el Vallès Oriental y el Maresme con amianto, pero el sindicato sospecha que el mineral tóxico se halla en 21 escuelas e institutos de ambas comarcas, mientras que los servicios territoriales de Ensenya-ment le notificaron 15 equipamientos afectados, de los que el elemento se habría eliminado al menos en uno de Arenys de Mar en los últimos meses.

Cifras aparte, CCOO ha exigido al Departament que concrete un calendario para suprimir el amianto de los centros y que se acelere la retirada de las placas dañadas, que conllevan mayor riesgo por inhalación de fibras de asbesto. «No queremos asustar a la población. La administración debe ponerse a trabajar y el momento para actuar es durante las vacaciones escolares», dice la secretaria general de la federación de educación de CCOO en el Vallès Oriental y el Maresme, Isabel Huertas.

Ensenyament asegura que primará actuar en los edificios «más deteriorados». El Govern no precisa las poblaciones donde se acometerán los trabajos que considera «no urgentes» durante el verano, «para no crear una alarma innecesaria, y más ahora, en
período de preinscripción». CCOO ha localizado cuatro equipamien-tos educativos con uralita en Mollet y propone confinar el material en una escuela de Montgat, pendiente de trasladarse a un nuevo edificio que debe construirse. Según el Departament, donde más perdura el amianto es en la provincia de Lleida, con 193 equipamientos en que el material está presente.

Las obras programadas no cumplen con la totalidad de una moción aprobada en el Parlament a propuesta del PSC, que pedía dejar a las escuelas sin amianto antes del próximo curso. El Departament dice que procura incorporar más intervenciones al plan para este año.

La conselleria resalta que «la uralita por sí misma no es un riesgo, lo es cuando hay una rotura», pero CCOO añade que las placas se comercializaron con unos años de garantía y se está llegando al límite. «En algunos centros, la durabilidad acababa el año pasado y se debe exigir la retirada pero, con la excusa de que no hay dinero, se ralentiza», se queja Huertas, que detalla que han encontrado amianto en «techos, patios, tapas de depósitos y placas de calderas». El sindicato en el Vallès Oriental y el Maresme ha solicitado saber cuántas pizarras escolares contienen fibrocemento y propondrá que se evalúe la cantidad de fibras de asbesto en el aire en los colegios e institutos donde la sustancia permanece.

 «Llevamos 40 años con el amianto y, a este ritmo, estaremos una década más», advierte José Francisco Navajas, de CCOO en el Vallès Occidental, donde el sindicato elevó los centros afectados a 38 en 2016. Navajas explica que se arregló el techo de un instituto en 2016, entre alguna otra obra, y les han comunicado la próxima retirada del amianto en un centro de Terrassa. «Se ha inventariado en qué centros sigue estando, pero desconocemos que se hagan controles periódicos para ver, por ejemplo, si las roturas van a más. Hay material que debería aislarse», afirma.

(elMundo) JORDI RIBALAYGUE 15/5 
  El curs vinent Agricultura repartirà gratuïtament llet
a les escoles catalanes 
 
Durant l’actual curs escolar més de 22.400 alumnes de 88 centres educatius catalans participen en una prova pilot del programa Llet a les escoles

L’objectiu és promoure el consum de llet i els seus derivats en les dietes dels alumnes durant l’etapa de formació dels seus hàbits alimentaris

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) repartirà gratuïtament durant el proper curs escolar llet als alumnes de 3 a 12 anys dels centres educatius catalans. En concret, els alumnes de segon cicle d’educació infantil i de tots els cicles de primària dels centres que ho sol·licitin rebran llet per al consum d’un got diari durant l’esmorzar o el berenar.

El Departament s’encarregarà de designar un proveïdor per al subministrament de la llet i destinarà més de 2.500.000 euros a aquesta iniciativa.

Avui ho ha donat a conèixer la consellera d’Agricultura, Ramade-ria, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que ha volgut posar l’accent en la qualitat de la llet que es produeix a Catalunya, una de les millors d’Europa, i l’alt valor nutritiu d’aquest aliment.

Aquesta acció s’emmarca en el programa europeu de distribució de llet a les escoles que busca promoure el consum de llet i els seus derivats en les dietes dels alumnes durant l’etapa de forma-ció dels seus hàbits alimentaris. Catalunya és la Comunitat Autònoma que més ha apostat per aquesta iniciativa.

 
Prova pilot amb més de 22.400 nens i nenes

Durant aquest curs escolar 2016/2017, un total de 88 centres educa-tius catalans estan participant en un pla pilot per poder avaluar el funcionament del programa i poder-lo implementar l’any vinent a totes les escoles catalanes que ho sol·licitin. Aquesta proba pilot està dotada amb un pressupost d’uns 160.000 euros.

Des del mes d’abril i fins a final de curs, els alumnes de segon cicle d’educació infantil i de primària d’aquests centres estan reben un got diari de llet per esmorzar o berenar.

Precisament avui, la consellera Meritxell Serret, ha visitat el CEIP Eduard Marquina, un dels centres que està participant en el pla pilot. La consellera ha explicat que la llet és la font alimentària de calci més aprofitable i un dels aliments més complets i equilibrats per als esmorzars perquè aporta vitamines, minerals i proteïnes d’alt valor nutricional.

Segons Serret “des del Govern volem contribuir a millorar els hàbits alimentaris, a educar en el consum d’aquests aliments essencials, com és el cas de la llet”. “En un país amb vocació de tirar endavant una política alimentària basada en una dieta equilibrada, volem acompanyar a les escoles, ja que juntament amb les famílies, són el nucli on s’inculquen aquests valors i hàbits”.

El programa de Llet a les escoles compta amb la col.laboració dels departaments d'Ensenyament i Salut.

(Generalitat Catatalunya) 15/5
 


 Ajuts per al pagament
de lloguer 2017


 
S'ha obert el termini per demanar l'ajut al pagament de lloguer MIFO per l'any 2017. Les sol·licituds es podran presentar fins al 19 de juny.

Els ajuts estan destinats al titular d'un contracte de lloguer de l’habitatge que constitueix el seu domicili habitual i permanent a Catalunya.

Per poder accedir a aquest ajut cal acreditar la residència legal a Catalunya, que l'import del lloguer no sigui superior a 600€ mensuals, que els pagaments dels rebuts de lloguer s'hagin fet mitjançant la intervenció d'una entitat financera (ingrés en compte, domiciliació bancària o transferència) o bé amb un rebut emès per un administrador de finques i que els ingressos de la unitat de
convivència no superin els límits establerts a les bases reguladores dels ajuts al pagament de lloguer de l'any 2017.

L'ajut es dóna per l'any de la convocatòria. L'import de l'ajut és del 40% del total del lloguer amb un màxim de 2.400€ i si el contracte s'ha signat durant l'any 2017 serà d'un màxim de 200€ al mes pel total de mensualitats que tingui vigència el contracte de lloguer.

Per a més informació poseu-vos en contacte amb l'Oficina Local d'Habitatge de Cerdanyola del Vallès, al carrer de Lluís Companys, núm.8. Telèfon 935 808 888

Full informatiu  
 

 
 Nova edició del programa ‘Accelera el creixement’

 Destinat a empreses amb un alt potencial
 de creixement


 
Les empreses interessades en participar en el programa Accelera el Creixement han de complir diferents variables i presentar la seva candidatura abans del 5 de juny. En total seran 50 les pimes que podran beneficiar-se del programa promogut per la Diputació de Barcelona i PIMEC i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès des de fa tres anys.

A les empreses seleccionades per seguir el programa se’ls hi facilitaran els serveis necessaris per accelerar el seu creixement incidint en els elements claus de: la innovació, l’equip directiu, la comercialització i la internacionalització. El programa té una durada de 10 mesos i està organitzat en tres fases: selecció d’empreses participants, elaboració del pla de creixement i suport en el desenvolupament del pla de creixement.

Les empreses que poden aspirar a formar part del programa han de complir diverses variables i superar un procés de selecció. Els requisits són que han de ser petites o mitjanes empreses amb tres treballadors o més, han de tenir la matriu o centre de decisió a la demarcació de Barcelona, la trajectòria ha de ser igual o superior a 5 anys, han de tenir una vocació internacional i ha d’e xistir la voluntat d’invertir en el propi creixement.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, a través del Servei Municipal de Treball i Promoció Econòmica, col·labora en el projecte Accelera el Creixement amb la voluntat de donar suport a les empreses locals amb un elevat potencial de creixement que vulguin formar part del programa.

Presentació de candidatures

Les empreses que optin al programa podran presentar les seves candidatures fins el 5 de juny de 2017 per correu electrònic, fax o en mà, a la seu o delegacions de PIMEC o al Centre Local de Serveis a les Empreses de l’Ajuntament de Cerdanyola, Masia
 

Can Serraparera Servei Municipal de Treball i Promoció  Econòmi-
ca, Telf 935 947 050. Àrea d’Empreses aric@cerdanyola.cat  mitjan-çant el Formulari d’inscripció.

Per a més informació del programa, podeu consultar el díptic, el següent enllaç www.acceleraelcreixement.com o bé contactar directament amb el Centre Local de Serveis a les Empreses de l’Ajuntament de Cerdanyola, Masia Can Serraparera Servei Municipal de Treball i Promoció Econòmica, Telf 935 947 050. Àrea d’Empreses aric@cerdanyola.cat o amb l’Annabel Cuatrecases de PIMEC en el correu: acuatrecases@pimec.org o en el telèfon 934 964 571.

Ajuntament de Cerdanyola
 
   


El Govern acorda que Eurecat ampliï les seves competències
i presència territorial amb l'absorció del centre tecnològic lleidatà Maqcentre 
Eurecat fa un pas més per consolidar-se com el gran centre tecnològic de referència per al teixit empresarial català i referent en innovació al sud d'Europa.

Constituït l’any 2008 i especialitzat en la innovació i R+D en l’àm-bit de la maquinària agrícola i els equips industrials, Maqcentre passarà així a formar part d’Eurecat, resultat de la fusió dels cen-tres tecnològics avançats de Catalunya

El Govern ha acordat aquest matí ratificar l’absorció del centre tecnològic Maqcentre per part d’Eurecat. Constituït l’any 2008 i establert a Lleida, Maqcentre està especialitzat en la innovació i R+D en els àmbits de la maquinària agrícola i els equips indus-trials, fomentant la transferència tecnològica i l’aplicació de noves tecnologies en aquests sector productius.

Amb aquesta absorció, Eurecat amplia la seva presència territo-rial, reforça i amplia les seves competències i fa un pas més per consolidar-se com el gran centre tecnològic de referència per al teixit empresarial català i referent en innovació al sud d’Europa. Nascut el 2015, és el resultat de la fusió dels centres tecnològics avançats ASCAMM (avda. Universitat Autònoma, 23. Cerdan-yola), Barcelona Digital Centre Tecnològic, Barcelona Media i CETEMMSA. L’any passat l’entitat va absorbir el Centre Tecno-lògic de Nutrició i Salut (CTNS) i va signar un acord de vinculació permanent amb Leitat.

 
 

Aquest procés, liderat per ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- té per objectiu reordenar la xarxa d’agents tecnològics de Catalunya amb la finalitat que esdevinguin entitats amb més massa crítica, fet que els permeti assolir majors cotes d’eficiència, donar millor servei al teixit empresarial català i a la vegada, competir amb èxit internacionalment.
La seu de Cerdanyola de Eurecat (abans seu de Ascamm) està connectada a l'Anella Científica amb una velocitat de 200 Mbps.

Eurecat és el principal Centre Tecnològic de Catalunya resultant de la integració d'Ascamm, Barcelona Media, Barcelona Digital, Cetemmsa i CTM. Té per objectiu esdevenir un referent en la cooperació publicoprivada en l'àmbit de la recerca i la innovació, sent un dels principals actors en la implementació de l'estratègia tecnològica de Catalunya, formalitzada en la RIS3CAT. Eurecat està format per 450 professionals, du a terme 160 projectes d'R + D, té 73. 


 Nova bassa per potenciar
la biodiversitat del pantà
de Vallvidrera. 
El Consorci del Parc Natural de Collserola i Aigües de Barcelona, empresa metropolitana de gestió del cicle integral de l’aigua, sig-nen un conveni de col·laboració per a la construcció d'una bassa per a amfibis a la capçalera del pantà de Vallvidrera.

L'objectiu de l'acord és la construcció d'una nova bassa a la cua del pantà de Vallvidrera. Les obres s'han iniciat al mes d'abril i està previst deixar a punt l'espai abans de l'estiu, període més delicat per a la fauna de la zona.

Aquesta instal·lació servirà per captar una part de l'aigua d'esco-rrentia permetent la generació d'un punt d'aigua permanent que afavorirà la recuperació de les diferents espècies d'amfibis que tradicionalment han viscut al pantà, però que actualment han vist minvar molt les seves poblaci¬ons, i en alguns casos, han pràc-ticament desaparegut. Alho¬ra també ha de servir com a espai de refugi i hàbitat per a altres grups faunístics com invertebrats i aus. Cal destacar que les basses en els ambients mediterranis on habiten i es reprodueixen els amfibis estan considerades hàbitats priori- taris per la Unió Europea.

L'acord també inclou un seguiment estret d'aquest hàbi¬tat per part dels serveis tècnics del Consorci, tant pel que fa al procés de naturalització i revegetació, com sobretot, pel paper que han de tenir com a punt reproductiu i de refugi de les diferents espècies d'amfibis potencials de la zona.

La construcció d'aquesta nova bassa, situada al mateix punt on actualment hi  ha una  petita zona  humida, forma  part d'un seguit
de mesures necessàries per millorar i potenciar la biodiversitat

Bassa actual, abans de la intervenció de millora. Font: CPNSC

 d'aquest important espai humit.

També hi ha en projecte altres actuacions a l'espai com la millora del camí que enllaça la presa amb la cua del pantà pel marge dret, el tancament del perímetre per evitar l'accés per part de les persones i els gossos a la làmina d'aigua, la restauració de la vegetació dels vessants o el reforç de la senyalització per revertir alguns dels usos poc respectuosos que es fan del pantà de Vallvidrera.

Aquesta bassa actuarà de suport i de punt permanent d'aigua quan calgui buidar el pantà a l'estiu per raons de manteniment o de control de la fauna exòtica.

 (Parc de Collserola) La nova ortografia de l’IEC 

      Aquestes són les principals novetats de la nova Ortografia catalana de l’IEC (2016):

 

  http://www.iec.cat/activitats/documents/ortografia.pdf


 Al voltant de l'Agència Europea del Medicament.


 
No fa gaires dies els habitants de Cerdanyola rebíem la somiadora notícia que L'Associació Àmbit B-30 havia expressat el seu suport al Parc del Sincrotró Alba, situat a Cerdanyola del Vallès, perquè acollís la seu de l'Agència Europea del Medicament.

Pocs dies després era Barcelona la interessada en acollir aquesta EMA (Agència Europea del Medicament).

Avui llegim al diari Expansión una notícia que ens deixa una mica més alleujats de no obtenir la presència de l'EMA:

"Barcelona es una de las capitales europeas que aspira a acoger la futura sede de la Agencia Europea del Medicamento (EMA), que tendrá que abandonar Londres tras la salida de Reino Unido de la Unión Europea (Brexit).

Sin embargo, la atractiva propuesta de acoger esta organización –encargada de autorizar los fármacos que se pueden tomar en Europa y que cuenta con cerca de 1.000 empleados– esconde un problema de difícil solución.

La mudanza de la EMA trae una píldora envenenada. Este organismo firmó en 2011 un alquiler del edificio que ocupa en Londres por un periodo fijo de 25 años (de 2014 a 2039), sin cláusula de rescisión.
Según cálculos del Parlamento europeo, abandonar el edificio podría exigir el pago de los 400 millones de euros de renta comprometida hasta el final del arrendamiento con Canary Wharf Group, el due- ño del inmueble. Esta firma está controlada por un fondo de Qatar.

Factura Desde Bruselas se ha insinuado que Londres debe hacerse cargo de este pago, dentro de la factura de divorcio que le piensa presentar, al entender que es una consecuencia más de la decisión unilateral del Brexit. Según los últimos datos no oficiales, la UE pedirá el pago de 100.000 millones de euros en total a Reino Unido por salir del club europeo.

Políticos británicos replican, sin embargo, que la Comisión Europea negoció el alquiler, por lo que tiene que asumir el coste.

 Algunas voces insinúan que es posible que Londres intente pasar la factura a la ciudad que finalmente logre hacerse con la sede de la EMA, lo supondría un fuerte varapalo a las finanzas municipales de Barcelona o de la ciudad que finalmente sea elegida"

UF, encara sort.


Partits del
cap de setmana  14-15 maig


 

Hoquei. OK Lliga femenina
Cerdanyola  - Rivas Las Lagunas   5 - 1                          

Hoquei. Lliga Nac. Catalana
Lleida Llista ICG - Cerdanyola CH        4 - 2      

Hoquei. Lliga Nac. Catalana
 Fem.
Cerdanyola CH - CH Vila-sana          1- 4

 


Novament a per escoles
i entitats, llavors de 
Tomàquet Mandó 
Ja podeu demanar llavors al Centre de Documentació i recursos del Parc de Collserola.

La varietat tradicional de tomàquet Mandó de Collserola ja té la marca de garan¬tia Producte de Collserola, un distintiu per a mercaderies agroalimentàries de qualitat, proximitat, territori, identitat i de temporada, produïdes a Collserola.

Enguany serà, per a diversos productors de la serra, la tercera temporada consecutiva de plantació i comercialització. I el segon any que escoles i entitats diverses poden disposar de sobres de llavors per promoure aquest saborós fruit.

El curs passat nou centres docents (esco¬les bressol i centres de primària i de secundà¬ria) van sembrar aquest tomàquet. En algun cas hi ha hagut retorn, com ha sigut, per exemple, l'Institut Vall d'Hebron que ens ha lliurat llavors de la seva pròpia collita.

Per demanar les llavors i informació, podeu posar-vos en con-tacte amb el Centre de Documentació i Recursos Educatius 
(cdre@parccollserola.net)


Estels, ermites i esglesioles
de Collserola.
 
Estels, ermites i esglesioles és una obra fotogràfica que recull l’arquitectura religiosa del Parc Natural de Collserola i el seu
entorn, des d’una perspectiva nocturna i creativa.

L’autor, Mariano Pagès d’Urso, ha creat un treball estètic i visual, on el patrimoni és el protagonista, i els estels, el fil conductor.

Totes les fotografies s’han fet durant la nit i en condicions de fos-cor total. La il·luminació dels edificis és feta in situ pel mateix autor amb criteris luminotècnics.

Des d’un vessant artístic, s’interactua amb el paisatge, l’arquitec-tura i el llegat cultural disseminats per camins, valls i turons a la serra de Collserola.

L'obra té format de llibre i es complementa amb una exposició fotogràfica que serà itinerant per tots els municipis que confor-men el Parc de Collserola.

Ambdues iniciatives han rebut el suport del Consorci i del Distric-te d’Horta Guinardó de l’Ajuntament de Barcelona. 

(Parc de Collserola)


Toni Carrillo renova pel Cerdanyola un curs més


 
Renovació. El tècnic barceloní complirà deu anys a l’entitat vallesana

El Cerdanyola va fer oficial la renovació de l’entrenador Toni Carrillo per la temporada vinent. Després de segellar oficialment la salvació, el tècnic iel club van escenificar la continuïtat de l’entrenador, que complirà deu temporades a l’entitat.

Aquesta temporada, el Cerdanyola no ha hagut de patir per la salvació i la va assolir matemàticament contra el Castelldefels, precisament dirigit per Miki Carrillo, el seu germà,
la passada jornada.

(L'Esportiu) 3/5
 
 

 Creix la quantitat de contenidors    
per a l'oli.

 Els de color taronja.


 
Els carrers de Cerdanyola del Vallès comptaran amb 9 nous conte-nidors per a la recollida d'oli usat; que sumats amb els actuals, faran un total de 15. La totalitat es localitzaran en els punts següents:

-C/de Clos cruïlla amb la Gran Via Prat de la Riba
-C/del Torrent n° 5
-Psg. de la Riera cruïlla amb la PI. de la Pau -Av. de la Primavera
   cruïlla amb la PI. de Marconi
-C/ de les Escoles cruïlla amb la PI. de Frederica Montseny
-C/ del Camp cruïlla amb el c/ de Sebastià Garriga
-C/ de Galícia cruïlla amb el c/ Josep Tarradellas
-C/de Felip II cruïlla amb l'Av.del Turó
-Ctra. de Barcelona n° 163
-Av. de Canaletes amb c/ de la Pedrera.
 Pla de les Alsines con Av. de la Primavera.
 PI. de sant Medir amb carrer Ample
-C/ de Sant Casimir, davant del Mercat de Serra perera
-C/ de París amb l'Av. de l'Argentina
-C/ de Santa Rosa amb l'Av. de Flor de maig


Aquests contenidors, estaran operatius en el mes de maig.

La instal·lació dels nous contenidors permetrà que Cerdanyola del Vallès passi de 6 a 15 receptacles per recollir l'oli domèstic, ubicats a la via pública. D'aquesta manera es vol oferir a la ciutadania més facilitats a l'hora de reciclar aquesta fracció, que resulta molt conta-minant si es llença a la pica de la cuina.

A Cerdanyola del Vallès es van recollir l'any passat un total de 12.303,10 litres d'oli usat. Els certificats d'UAB Idiomes Campus.


 
"Oferim exàmens a la comunitat universitària, a professionals i a qualsevol persona que vulgui acreditar un nivell d’idioma, a partir dels 16 anys.

Els nostres certificats d’acreditació de nivell són certificats universitaris, emesos pel Servei de Llengües de la UAB i reconeguts per totes les universitats catalanes, la Generalitat de Catalunya i moltes empreses i entitats. Són vàlids per reconèixer crèdits a la UAB, per acreditar el requisit del nivell B2 de tercera llengua i per accedir als màsters que demanen un nivell de llengua a les universitats de Catalunya.

Tenim diferents convocatòries d’exàmens l’any, i fem també exàmens a demanda.

El Servei de Llengües de la UAB és un centre acreditat per ACLES (Associació de Llengües de l’Ensenyament Superior) i ha obtingut el segell de qualitat CertAcles per als exàmens d'anglès dels nivells B1, B2 i C1.

Els certificats amb segell CertACLES són reconeguts per totes les universitats espanyoles, i també per a algunes convocatòries del govern espanyol que demanen requisit d’idioma, com beques de mobilitat o les beques d’internacionalització empresarial.

A UAB Idiomes avaluem el domini de llengua i la competència lingüística segons els nivells descrits en el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR)."

(UAB)
 


                                                      Tal mes d'abril de fa 50 anys
 

         Mesos anteriors La cuota del impuesto del IBI
 baja un 8 %
 en Cerdanyola del Vallès 
 
 La cuota del Impuesto de Bienes Inmuebles (IBI) ha experimentado una reducción total del 8 % en Cerdanyola del Vallès.

Si a esta bajada se suma la del 2016, que fue del 2,5 %, el IBI se ha reducido en la ciudad más de un 10 % en dos años, consiguiendo mayor progresividad del impuesto.


Según informa el consistorio vallesano en un comunicado, este es el porcentaje que el gobierno quería reducir a lo largo de los cuatro años de mandato y que finalmente ha alcanzado en sólo dos.

El consistorio ha destacado que durante el período 2011-2015 este impuesto había experimentado un crecimiento en Cerdanyola del Vallès de un 13,23 %.

El impuesto de bienes inmuebles se calcula teniendo en cuenta los valores catastral del inmueble y un tipo de gravamen, por lo que este año el valor catastral de los inmuebles urbanos de la ciudad ha bajado un 8 % y no ha variado el tipo de gravamen, que sigue siendo del 0,569 %, reduciendo la cuota del IBI un 8 %.

(laVanguardia) 9/3 EFE 
 

 
  Dando pasos hacia una necesaria
 Ley del Amianto
 
En nuestro país, según estudios y estimaciones realizadas, se habla de alrededor de 235.000 trabajadores/as afectados y alrededor de 80.000 personas que habrán muerto por enfermedades relacionadas con la exposición al amianto hasta 2030.

Poca gente habrá que no conozca el amianto; si no con su nombre, seguro con el de la empresa que lo comercializaba en las décadas de los 70-80, Uralita. Este material, además de por sus características ideales en cuanto a resistencia o ligereza, fue muy utilizado por ser muy económico. Sin embargo, lo que menos gente sabe y debería es que el amianto, cuando es manipulado, desprende fibras que, de ser inhaladas o ingeridas, pueden provocar distintas dolencias pulmonares muy graves. Desde la década de los 70 la Agencia Internacional para la Investigación del Cáncer ya puso en conocimiento este hecho, así como que no existe un valor mínimo seguro de exposición.
En nuestro país, según estudios y estimaciones realizadas, se habla de alrededor de 235.000 trabajadores/as afectados y alrededor de 80.000 personas que habrán muerto por enfermedades relacionadas con la exposición al amianto hasta 2030. Pero estas estimaciones se refieren a personas que, por su relación laboral, han sufrido exposición directa; habría que estimar también las personas que, sin ser trabajadoras, también están expuestas, ya sea por relación familiar o por cercanía física con infraestructuras con amianto. Lo que aumentaría en mucho los datos que se manejan actualmente.

En estos días hemos presentado una proposición no de ley para la eliminación de las conducciones de agua potable de fibrocemento en un máximo de 5 años, además de otras iniciativas parlamentarias
registradas alrededor del amianto, realizadas tanto en el Congre-so como en parlamentos autonómicos y otras administraciones más locales.

Se han llevado iniciativas sobre otros aspectos del impacto del amianto, especialmente referidos a territorios concretos como Galicia, y sobre la necesidad de constituir un fondo para garantizar el acceso a compensaciones.

Para nosotras es fundamental empezar a tratar los distintos aspectos del amianto en España e iniciar un ambicioso plan de sustitución de este material tanto en infraestructuras públicas como privadas. En algunas comunidades como Andalucía ya se aprobó un plan para su eliminación en los colegios, pero debemos seguir avanzando. La sustitución del fibrocemento en las tuberías de conducción de agua potable resulta prioritario por el gran impacto que tiene. Hemos de garantizar su aprobación, planes de seguimiento y la realización de una auditoría a la mayor brevedad para saber dónde y en qué situación se encuentran.

Según los datos que arroja la Encuesta Nacional de 2012 de Suministro de Agua Potable y Saneamiento en Españ?a, realizada por la Asociació?n Española de Abastecimientos de Agua y Saneamientos (AEAS), y la Asociació?n Española de Empresas Gestoras de los Servicios de Agua a Poblaciones (AGA), estamos ante aproximadamente unos 40.000 Km de conducciones de agua potable fabricadas con fibrocemento.
 

 Dies Internacionals
i Mundials maig 2017


 
 
  15 Dia Internacional de les Famílies
17 Dia Mundial contra la Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia
17 Día Mundial de las Telecomunicaciones y la Sociedad de la Información
21 Día Mundial de la Diversidad Cultural para el Diálogo y el Desarrollo 
22 Día Internacional de la Diversidad Biológica
23 Dia Internacional per a l’Eradicació de la Fístula Obstètrica
24 Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament
28 Dia Mundial d'Acció per la Salut de les Dones 
29 Dia Internacional del Personal de Pau de les Nacions Unides
31 Dia Mundial Sense Tabac  
 Els monuments i jaciments del
 patrimoni cultural de Catalunya,
 georeferenciats en un únic
 portal web. 
◘  Per primera vegada es pot accedir de forma conjunta a tota la informació geogràfica dels patrimoni de Catalunya.

◘  Es poden consultar més de 25.000 monuments, 12.000 jaciments arqueològics i més de 300 jaciments paleontològics.

◘  La principal funció del Geoportal és la de publicar i difondre informació geogràfica relativa al patrimoni cultural.
El Departament de Cultura ha dissenyat un nou geoportal que, per primera vegada, permet accedir, de forma conjunta i en obert, a tota la informació geogràfica dels monuments i jaciments arqueològics d’arreu de Catalunya. Una eina que mostra més de 25.000 monuments, 12.000 jaciments arqueològics i prop de 400 jaciments paleontològics amb el dibuix del seu polígon, les dades bàsiques que l’identifiquen i el seu grau de protecció.

El Geoportal del Patrimoni Cultural

(http://sig.gencat.cat/portalsigcultura.html) neix amb la voluntat de tenir en un únic visor web tota la informació rellevant del patrimoni cultural i anar afegint nous recursos i serveis. L’objectiu és el d’oferir un instrument bàsic amb informació fonamental per a la planificació i la gestió del patrimoni cultural, però també essencial per a altres sectors, com l’urbanisme i el turisme.


La funció principal és la de difondre informació geogràfica relativa al patrimoni cultural a través d’un sistema de navegació per tot el territori català, de fàcil ús per a tots els públics, i posar a la seva disposició informació visual completa i detallada sobre disciplines molt variades. Per això, fa ús de tecnologies estàndards de l’Open Geospatial Consortium (OGC), que permeten la interoperabilitat de la informació geogràfica més rellevant.

El Geoportal forma part del sistema corporatiu de georeferenciació de la Generalitat de Catalunya, la qual cosa li permet compartir informació amb la resta de departaments. També ha estat dissenyat, segons els estàndards internacionals, d’acord amb la Directiva Inspire, que té per objectiu que les infraestructures de dades espacials dels Estats membres de la Unió Europea siguin compatibles i interoperables.

A través del visor, l’usuari pot navegar, analitzar i consultar la informació geogràfica de forma conjunta, mitjançant diferents eines i carregar serveis externs. A l’ajuda es descriuen les principals funcionalitats d’aquesta aplicació, cosa per la qual es recomana llegir-la per tal d’obtenir el màxim partit del sistema.

La informació es presenta per capes sobreposades, que mostren la disposició real sobre el territori dels béns que componen el patrimoni cultural català, i permet que estudiants, professionals, empreses, administracions i públic en general puguin visualitzar, consultar i analitzar informació de forma intuïtiva i àgil.

 Declarat bé cultural d'interès
 nacional el jaciment ibèric 
 de Ca n'Oliver,

 a Cerdanyola del Vallès 
 
 El Govern ha aprovat declarar bé cultural d’interès nacional, en la categoria de zona arqueològica, el jaciment ibèric de Ca n’Oliver, a Cerdanyola del Vallès. El poblat ibèric de Ca n’Oliver està situat al sud del nucli urbà de Cerdanyola, a la comarca del Vallès Occidental, al turó de Ca n’Oliver, al barri de Montflorit, i és per tant dins del Parc Natural de Collserola. És un enclavament rellevant de l’antic territori de la Laietània i del món ibèric català.

La seva ubicació geogràfica al mig d’un estratègic nus de comunicacions, dominant un territori agrari i ramader molt productiu, i el fet que el poblat hagués disposat d’estructures defensives complexes (un mur de tanca, torres i fossats articulats, dues portes amb poternes laterals i, en un cas, protegida per un avantmur), fa pensar que va constituir un nucli vertebrador d’un ampli territori i que va ser un centre de captació i redistribució de la producció.

La presència de fragments d’escultures zoomorfes, possiblement d’algun monument funerari, denota la presència d’elits socials i que podria haver estat un assentament aristocràtic. Els fragments escultòrics i una estela gravada apunten a l’existència d’una necròpolis en algun indret proper encara per localitzar.

 Les recerques arqueològiques que s’hi ha fet han permès establir que el jaciment ibèric va viure diverses fases cronològiques que van dels anys 550 aC, en el període ibèric antic, fins a l’alta edat mitjana. És a dir, el jaciment abasta la gènesi de l’iberisme i tota la vigència del món ibèric fins a la seva desaparició dins del procés de la romanització. El darrer assentament, que data dels segles VIII a l’XI, tanca l’ocupació d’aquest turó en el passat.

D’altra banda, el Govern també ha aprovat acceptar part del recurs sobre el termes establerts en la declaració de bé cultural d’interès nacional, en la categoria de zona paleontològica, del Camp dels Ninots, a Caldes de Malavella. El recurs havia estat presentat per una particular que demanava tenir en compte les activitats agrícoles preexistents en la finca Mas Pol, afectada parcialment per la declaració de BCIN, i que, en el cas que aquestes activitats no poguessin ser permeses, se’n fixés una indemnització.

En aquest sentit , el Govern ha estimat que, mentre es mantinguin els cultius actuals, en no haver-hi alteració de la cota de profunditat, no caldrà cap tipus d’autorització prèvia com la que es requeria en la promulgació de la declaració de BCIN i, per això, ha determinat modificar l’Acord de la declaració

 Calendari Fiscal 2017


 
 
 

 La Federació Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, declarada associació
d'interès cultural


 
 
El Govern ha acordat declarar la Federació Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya com a associació d’interès cultural. Amb seu social a Sant Feliu de Llobregat, la Federació és una entitat sense ànim de lucre constituïda l'any 1984 a partir de la unió de 27 colles geganteres.

En l’actualitat, l’entitat té 400 colles federades amb un total apro-ximat de 12.000 persones associades.

És una de les 32 federa-cions nacionals integrants del Consell de l‘Associacionisme Cultural, màxim òrgan consultiu del Departa-ment de Cultura en matèria de cultura popular i associacionisme cultural.

Va rebre el Premi Nacional de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya l'any 2000.

La Federació publica, des de l'any 1986, la revista trimestral Gegants, única en el món especialitzada sobre aquest tema, i organitza els certàmens anuals següents: la Ciutat Gegantera de Catalunya, la Fira del Món Geganter i la Trobada Nacional de Capgrossos.

A més, conserva el seu arxiu administratiu, amb informació sobre les entitats geganteres,  històric, que conté valuosos fons documen-tals sobre imatgeria.

(GenCat) 
 
 


 Actual cartipàs municipal
format per cinc regidors 


El “PRODUCTE DE COLLSEROLA”  ja surt al mercat.

 
Un cop aprovats els reglaments específics per al xai, el cabrit, les mandarines, el tomàquet, el vi i la mel, s’ha iniciat la comercialització dels productes amb el segel.

Des del mes de desembre ja trobem al mercatproductes etiquetats amb el segell de la marca de garantia “Producte de Collserola”. Els primers que s’han comercialitzat han estat les mandarines de Can Carlets i el vi de Can Calopa.

Al mes d’octubre la recentment creada comissió de segui-ment de la marca de garantia Producte de Collserola va aprovar els reglaments específics del xai, cabrit, mandarines, tomàquet, vi i mel. Amb aquest pas, i un cop ratificats aquest mes de desembre pels òrgans de govern del Parc, els productes que segueixin l’estàndard de la marca ja es poden comercialitzar amb el segell. Està previst que el llistat de productes de la marca de garantia es vagi ampliant amb d’altres de nous que s’hi vulguin acollir.

A la comissió de seguiment hi són representats tots els sectors implicats en el procés: productors, restauradors i administracions (Generalitat de Catalunya i els serveis tècnics del Parc).

Cal destacar que només podran utilitzar la marca i el seu logotip aquells productes produïts, elaborats, transformats i envasats en l’àmbit territorial del Parc Natural de Collserola, sempre que hi hagi infraestructures existents dins la serra per a la seva manipulació.

El Consorci, com a titular de la marca de garantia Producte de Collserola, la posa a disposició de tots els productors/es del Parc que tinguin interès a fer-ne ús i que compleixin amb els requisits establerts en els reglaments d’ús i els regla-ments específics. Alhora, també ofereix assessorament i suport en el procés administratiu.
Aquest segell forma part de les accions previstes dins el Pla agropecuari del Parc Natural de la Serra de Collserola (aprovat al mes de desembre del 2013).


(parcnaturalcollserola)
Dies Festius a
Cerdanyola del Vallès el 2017 
 
 17 de abril - Dilluns de Pasqua 
  1 de maig - Festa del Treball
  8 de maig - Festa Local
24 de juny - Sant Joan
15 d'agost - Assumpció de la Mare de Déu
11 de setembre - Diada
12 d'octubre - Festa Nacional d'Espanya
  1 de novembre - Dia de tots Els Sants
13 de novembre - Festa Local
  6 de desembre - Dia de la Constitució Espanyola
  8 de desembre - La Immaculada Concepció
25 de desembre - Nativitat del Senyor
26 desembre 26 - Sant Estebán 

 

La Generalitat aprova
el calendari definitiu d'obertura comercial autoritzada a Catalunya per al 2017 
 
Els dies 8 de gener, 2 de juliol, 1 de novembre i 6, 8, 10, 17 i 24 de desembre de 2017, seran festius d’obertura autoritzada a Catalunya, d’acord amb la normativa catalana vigent d’horaris comercials

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través de la Direcció General de Comerç, estableix un total de vuit festius anuals dels quals els ajuntaments poden substituir-ne dues dates. També poden fixar dos festius més per al seu àmbit municipal

Més d’un centenar d’ajuntaments catalans han afegit i o modificat el calendari de festius amb obertura comercial autoritzada per l’any vinent. Els comerços de la ciutat de Barcelona podran obrir al públic els dies 8 de gener, 23 d’abril, 2 de juliol, 1 de novembre i 3, 6, 8, 10, 17 i 24 de desembre de 2017

Per a tots aquells municipis catalans que no hagin designat els dos dies addicionals d’obertura, s’entenen com a dates escollides el 12 d’octubre i el 3 de desembre de 2017

La Generalitat ha aprovat el calendari comercial definitiu d’obertura comercial autoritzada a Catalunya per al 2017.

Els dies 8 de gener, 2 de juliol, 1 de novembre i 6, 8, 10, 17 i 24 de desembre de 2017, seran festius d’obertura autoritzada a Catalunya, d’acord amb la normativa catalana vigent d’horaris comercials.

 
El Departament d’Empresa i Coneixement, a través de la Direcció General de Comerç, estableix un total de vuit festius anuals dels quals, els ajuntaments poden substituir-ne fins a dues dates. D’acord també amb la Llei d’horaris comercials, s’afegeix dos dies més al calendari comercial, que els municipis han de fixar en funció del màxim aprofitament comercial i d’acord amb els comerciants.

Més d’un centenar d’ajuntaments catalans han afegit i o modificat el calendari de festius amb obertura comercial autoritzada per al 2017 (que es recullen a la resolució EMC/2915/2016, de 21 de desembre publicada avui al DOGC). Entre ells, el consistori de Barcelona ha establert que els comerços de la ciutat podran obrir al públic els dies 8 de gener, 23 d’abril, 2 de juliol, 1 de novembre i 3, 6, 8, 10, 17 i 24 de desembre de 2017.

Pel que fa als dos dies festius addicionals d’obertura comercial autoritzada que poden fixar els ajuntaments, en el cas dels consistoris que no hagin designat cap data específica, s’entendran com a dates escollides i aplicables en els seus àmbits territorials el 12 d’octubre, i el 3 de desembre de 2017.


Calendari comercial per al municipi de Cerdanyola del Vallès

8 de gener
2 de juliol
1 de novembre
3, 6, 8, 10, 17, 24 i 31 de desembre
 


 Los vecinos del aeropuerto
de Sabadell reclaman resucitar
la comisión de seguimiento.

 
AENA y Generalitat se traspasan la responsabilidad de convocar
la mesa, de facto disuelta desde 2009,
unque están predispuestos adebatir de nuevo.

 Consideracions bàsiques sobre
el nostre arbrat públic urbà. 


Aquests dies s'està duent a terme la poda d'arbres en nombrosos carrers de Cerdanyola. Abitualmente es considera que una mala gestió de l'arbrat urbà pot convertir als arbres en un destorb o en un element útil.

És comú trobar plantacions ja realitzades molt malament conduïdes. D'aquesta mal maneig poden derivar diversos problemes com l'ocultació de cartells indicadors, ocultació dels senyals semafòriques, trencaments i aixecaments de voreres, obstrucció de desguassos, trencaments de cables, enfosquiment de carrers per projecció d'ombres, cops produïts per vehicles alts (camions i col·lectius), manca d'ombra durant l'estiu i fins a un problema visual.

A la ciutat l'arbrat compleix estrictament funcions socials. La seva plantació es realitza per aprofitar l'espai públic i augmentar el benestar dels seus habitants, entre les funcions més reconegudes es destaquen: brindar ombra i refrescar l'aire circumdant, produir oxigen, regular la humitat ambient, disminuir sorolls, atenuar els vents, retenir partícules sòlides (sutge i pols) i també gèrmens ambientals, embellir les vies de trànsit i els habitatges, retenir l'aigua de pluja i així moderar l'escorriment.

Convé triar arbres de fulles caduques i petites o mitjanes ja que obstrueixen menys els desguassos i permeten un fàcil escombrat i recolección.

Hasta aquí el que seria desitjable en pràcticament tots els carrers i places. Però el motiu d'aquesta descripció ve al cas per alguna cosa que els ciutadans de Cerdanyola ja vam patir l'any passat. Tal com descrivia al principi, una de les condicions del arbrat consisteix i més en aquests dies tan acalorats, en donar ombra i una mica de frescor en els carrers.

Jo mateix, al carrer Sant Iscle la passada setmana, si tenia sort i  avien places a la zona blava, nombres imparells (en els parells fa dos anys els van arrencar) encara podies caminar per sota dels arbres o deixar el cotxe estacionat en alguna petita ombra.

Doncs aquest any tornem a ballar-la i ja tornen a estar amb els carrers a ple sol.
 

Han passat a podar i han quedat pràcticament com recent plantats. I això que sempre s'ha postulat: els arbres i les plantes s'han de podar durant el hiverns, un cop perdut el fullatge doncs passen a estar en estat latent, durant els mesos d'hivern. Aquest període de descans és fonamental per a la supervivència de la planta. Amb l'inici del fred de l'hivern, la planta pateix canvis hormonals i cel·lulars que fan que es contregui de nou cap a la terra per a la seva protecció.

Per això m'estranya veure podar els arbres a menys d'una setmana que entre l'estiu.

A.S.

Dades de l'Institut Nacional d'Estadística
referent a Cerdanyola del Vallès


 

Segons l'Institut Nacional d'Estadística, a finals de 2015 la població total de Cerdanyola del Vallès arribava als 57.413 habitants.

Desglossat, el nombre total de dones era de 29.289 i d'homes 28.125.

Total d'habitatges familiars 25.300, habitatges secundaris 435 i 3.549 habitatges buits. 

Nombre d'empreses 4158.
 
Població total
 
Població homes

Població dones
 
 

 CALENDARI DE PAGAMENT
 DE LES TAXES I IMPOSTOS MUNICIPALS
 PER AL 2017

 
 
 

HORARI DE CORREOS -Sant Iscle, 23-25, 08290. Cerdanyola del Vallès
paqueteria.correos.es
Tfn. 936 91 37 57

Dilluns a divendres:  08:30 a 20:30 hores
Dissabtes:                   09:30 a 13:00 hores
Diumenges i festius  TANCAT

Del 18 de juliol al 16 de setembre l'horari es:
Dilluns a divendres:  08:30 a 14:30 hores
Dissabtes:                   09:30 a 13:30 hores

DIARI OFICIAL DE LA GENERALITAT
DE CATALUNYA

 
  ORDRE EMO/156/2015, de 22 de maig, per la qual s'estableix el calendari d'obertura dels establiments comercials en diumenge  i dies festius per al 2017.


Per a l’any 2017:

  8 de gener.
  2 de juliol
  1 de novembre.
  6, 8, 10, 17 i 24 de desembre. 

 

 
   

 TRANSPORT LOCAL
 
 


    Línies i horaris 
   
   
     visitantes total   Des de 31/10/16
   
 SALILLAS.NET  NO TÉ CAP SUPORT  COMERCIAL,
 NO CONTÉ RES DE PUBLICITAT  I  LES DESPESES
 SÓN SOSTINGUDES PEL SEU AUTOR. GRÀCIES

 

 
Antiga escala d'accés a l'estació de "Cerdanyola-Ripollet"
Canaletes anys 1992
Passeig Cordelles anys 1920, cantonada plaça Abat Oliba. 
 
            FOTOGRAFIES DE
         CERDANYOLA DEL
          
 PASSAT SEGLE
                    
 
 Properes activitats
 
 MAIG 
Dijous 18 a les 19:30 h. a la sala d'Enric Granados de la Biblioteca Central.
Lolita Bosch presentarà dins de l'espai Cafè amb Lletres "La ràbia". Premi Roc Boronat 2016 (Ara llibres, 2016).
Va néixer a  Barcelona l'any 1970 i ha viscut a Albons (Baix Empordà)als Estats Units, l'Índia i, durant deu anys, a la Ciutat de Mèxic. És llicenciada en filosofia per la Universitat de Barcelona i té un postgrau en lletres de la Universidad Nacional Autónoma de México. Escriu alhora en català i en castellà, i la seva obra ha estat traduïda al polonès i a l'alemany.
L'escriptora Lolita Bosch va patir bullying quan era estudiant. Després de molt de temps s'ha decidit a escriure el testimoni al seu llibre "La ràbia". Però en el llibre va més enllà del seu cas per proposar-nos una reflexió sobre el bullying, sobre els agredits i sobre els agressors.

Divendres 19 de maig a les 21:00 h. a L'Ateneu
Teatre "INFÀMIA"
Un joc de miralls, d’esferes, de punts de vista. A l’Eva Dolç li ha caigut un tros de món al damunt, i està lesionada. Veurem com les ferides que ha patit per la caiguda, fereixen també a dos individus tendres, que encara no són del tot conscients del camí que han pres: la Sara i i’Aleix, dos intèrprets que sembien condemnats a patir l’emergència de ser perpètuament actors “emergents”. I, enmig d’un combat ferotge que farà entrar en crisi les vocacions de tots tres, apareixerà en Toni, un mefistofèlic astut, que els posarà a tots tres en solfa. Remourà tots els fonaments i aclarirà tots els dubtes, perquè els altres acabin entenent d’una vegada per totes, de què va en re¬alitat aquest ofici.
Text i direcció: Pere Riera Intèrprets: Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Anna Moliner, Francesc Ferrer Durada: 95min.
Preu: 18 €, anticipada 15€, estudiants, pensionistes i aturats 12€

Diumenge dia 21. - Sortida a les 7:00h. - LA “MARXEROLA” CAMINADA POPULAR PER COLLSEROLA  Botifarrada a l’arribada. - Edats: Per a totes les edats. Informació i inscripcions: Club d’Esports de Muntanya: www.cemcerdanyola.cat; info@cemcerdanyola.cat. ZEM de les Fontetes

Diumenge 21 de maig a les 18:00 h. a L'Ateneu
CONCERT DE PRIMAVERA
ORQUESTRA DE CAMBRA DE CERDANYOLA.

Direcció: Kai Gleusteen
Un trio de corda increïble, interpretarà l’obra mestra de WA Mozart Divertiment i quartet. Una interpretació amb qualitat habitual a càrrec de la nostra orquestra.
Preus: Taquilla: 12€, anticipada, 10€ ,amb flyers de promoció 8€, socis 5€; estudiants i alumnes d’Aulos 5€, escolars GRATUÏT acompanyats d’un adult amb entrada.

Diumenge 21 de maig a las 19:30 h.
Mon petit món  (Swing & Gipsy)
a L'Irlandes de Cerdanyola. The 1916. carrer de l'Església, 9

Dissabte 27 de maig a les 23:00 h.
Red Rombo
a L'Irlandes de Cerdanyola. The 1916. carrer de l'Església, 9

 JUNY 
Dissabte 17 i diumenge 18 de juny
Copa de la Lliga senior masculina i femenina (6 categories) de hoquei sobre patins al Pavelló de Can Xarau de Cerdanyola.
Súper Campus Guiera. - Del 26 al juny al 28 de juliol i del 28 d'agost al 8 de setembre. Al Parc Esportiu Municipal de Guiera
Edat: de 3 a 15 anys - Horaris: opcions a escollir entre matí de 9h a 13h; matí més dinar de 9h a 14:30h; i tot el dia de 9h a 17h
Inscripció a partir del 15 de maig de dilluns a divendres de 10h a 14h i de 16h a 20h. - PEM Guiera (avinguda de Guiera, 6). - Tel. 935 863 636 - Més informació: www.cerdanyola.cat/guiera

Cursos de català per a adults. Curs inicial de català, de grup de conversa i de reforç d'ortografia. Inscripcions: De l’1 al 15 de juny, de dilluns a dijous de 10 a 13 h i dimarts i dijous de 16.30 a 18.30h.- A partir del 15 de juny, de dilluns a dijous de 10 a 13 h.- Servei Local de Català de Cerdanyola del Vallès, -Plaça de Sant Ramon, 23-24 - Tel. 93 580 27 51
Més informació: www.cpnl.cat/xarxa/cnlvallesoccidental3
  JULIOL  
- Del 26 al juny al 28 de juliol i del 28 d'agost al 8 de setembre.
Súper Campus Guiera.
 Al Parc Esportiu Municipal de Guiera
Edat: de 3 a 15 anys - Horaris: opcions a escollir entre matí de 9h a 13h; matí més dinar de 9h a 14:30h; i tot el dia de 9h a 17h
Inscripció a partir del 15 de maig de dilluns a divendres de 10h a 14h i de 16h a 20h. - PEM Guiera (avinguda de Guiera, 6). - Tel. 935 863 636 - Més informació: www.cerdanyola.cat/guiera

Del 3 al 31 de juliol - Espai Infantil - De 16:30 a 20h
Per infants de 3 a 12 anys. - Descripció: activitats lúdiques per a nens i nenes. - Informació i inscripcions:Espai Infantil Cerdanyola (carrer de les Escoles, 5-7) - Més informació: 673 624 530

Cursets de natació intensius,
Del 3 al 31 de juliol al Parc Esportiu Municipal de Guiera. Per infants a partir de 7 mesos i adults
Horari: opcions a escollir entre 1, 2 o 3 dies a la setmana de dilluns a divendres. Inscripció: a partir del 22 de maig de dilluns a divendres de 10h a 14h i de 16h a 20h.
Parc Esportiu Municipal Guiera (avinguda de Guiera, 6) Tel. 935 863 636.      Més informació: www.cerdanyola.cat/guiera

Del 3 al 28 de juliol - Casal poliesportiu Can Xarau - De 9:05h a 13:55h. - Edats: de 3 a 12 anys - Lloc: Complex Esportiu Municipal Can Xarau. - Descripció: el Casal oferirà activitats aquàtiques, psicomotricitat, esports, jocs, tallers i sortides. Informació i inscripcions: Complex Esportiu Municipal Can Xarau (carrer de les Camèlies, s/n) - Tel. 936 917 704 e-mail: canxarau@cerdanyola.cat

Del 3 al 7 de juliol - Stage d'art 2017. - Edats: estudiants de batxillerat artístic. - Al Museu d'Art de Cerdanyola (carrer de Sant Martí, 88). Entre les activitats d'estiu, ja fa uns anys que el Museu d’Art de Cerdanyola organitza els Stage d'Art. De perfil diferent a un "curs", els Stage pretenen millorar la formació d'estudiants de batxillerat artístic oferint l'experiència d'un professional en alguna disciplina artística. L'artista Ramon Gutiérrez oferirà un stage sobre la pintura de retrat. Des del MAC s'organitza aquesta activitat amb la voluntat de donar suport als joves creadors de la ciutat.  Més informació: 935 914 130
 
 AGOST 
 
 
 SETEMBRE 
 
 
 octubre 
Dissabte dia 28 "Les herbes remeieres de Collserola"  al Parc del Turonet. Itinerari Guiat. Públic adult.

 NOVEMBRE 
 
DESEMBRE
 
 
 Activitats estables
Cerdanyola, terra d'Ibers
2n diumenge de mes a les 12 hores
Visita guiada amb l’entrada
Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver

Sant Martí, una església per a la pagesia
2n diumenge de mes
Església Vella de Sant Martí Obert de 10.30 a 13.30 h
Visita guiada gratuïta a les 12 h Tancat fins gener de 2017

Sant Iscle, una parròquia medieval
3r diumenge de mes
Església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. Oberta de 10 a 14 h Visita guiada gratuïta a les 12 h Agost tancat

Portes obertes al MAC
Cada primer diumenge de mes, accés gratuït al Museu d'Art de
Cerdanyola de 11 a 14 hores.
 
 Activitats al Museu d'Art (MAC)

 MAIG 
Dimecres 17 Maig de 19:00 a 20:00 h. al Museu d'Art MAC a la sala Termossan. Xerrades -Tertúlia sobre artistes moderns : JULIE MEHRETU. Conduïdes per Òscar Serrano 

18 de maig.
DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS
Aquest dia l’accés al MAC serà gratuït.

19 de maig de 22 a 24 h
NIT DELS MUSEUS. LA VIDA ÉS CURTA
V Mostra de Curtmetratges de Cerdanyola. El M/ restarà obert al públic fins la mitjanit.

Del 19 de maig al 31 d’agost.
ISMAEL SMITHNUDE AND NAKED. DESPULLANT ISMAEL SMITH
Tot coincidint amb l’exposició que el Museu Nacional d’Art de Catalunya dedica a Ismael Smith, el MAC proposa una revisió a partir d’una de les temàtiques més habituals a l’obra de l’artista, el nu, tot abordant diversos temes que es relacionen amb estereotips de la sexualitat i la personalitat de l’artista. L’equip “El Palomar" donarà el contrapunt des de la perspectiva del moviment Queer.
SMITH. DIÀLEGS CONTEMPORANIS Per altra banda, els joves artistes emergents Gaietà Mestieri i Ivonne Navarro plantejaran, des d’una visió actual, un diàleg a partir d’algunes de les disciplines i temes més recurrents del polifacètic artista.

21 de maig a les 12 h. 
VISITA GUIADA AL MUSEU

Diumenge 21 a les 19:30 h. MON PETIT MON  (Swing & Gipsy)- Al The 1916 - Irish Pub

Dissabte 27 a les 23:00 h. RED ROMBO .Al The 1916 - Irish Pub

 JUNY 
Dimarts  6 de juny de 19:30 a 20:30 h. "LES PRIMERES AVANTGUARDES" A càrrec de Quim Módenes. Taquilla inversa.

Dimecres 7 Juny de 19:00 a 20:00 h. al Museu d'Art MAC a la sala Termossan. Xerrades -Tertúlia sobre artistes moderns : ALBERT OEHLEM. Conduïdes per Òscar Serrano 

Diumenge 11 de juny a Les 11.30 i a les 12.30 h.
TALLER FAMILIAR. SAMARRETES ESTAMPADES. Taller d’estampació de samarretes a partir de motií inspirats en el modernisme i els artistes del muse Caique cada participant porti una samarreta blanc.

Diumenge 18 de juny a les 12 h.  VISITA GUIADA AL MUSEU

 JULIOL 
De dilluns 3 a diumenge 9
Stage  d'Art. EL RETRAT. Taller d'il.lustració per a joves creadors de Cerdanyola tutoritzat pel pintor cerdanyolenc Ramon Gutiérrez

Diumenge 16 de juliol a les 12 hores
VISITA GUIADA AL MUSEU

De dilluns 17 al divendres 21
XVIII FESTIVAL FANTOSFREAK a les 21:30 h. 
A la sala d'actes del MAC.

Sessió Off Festival  el dissabte 22
Exposicions al Museu d'art Cerdanyola
Del 27 d'abril al 16 de juliol
COMIXXX: EL DESPERTAR D'UNA GENERACIÓ CENSURADA 
Els alumnes del Master d’Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artistic de la UAB comissarien aquesta mostra a partir fons de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la UAB. El còmic underground apareix a Espanya a principis de la dècada dels 70, on una joventut rebel va utilitzar aquest mitjà com a arma contra la dictadura

Del 19 de maig al 31 d'agost
Escultures en gres refractari
ISMAEL SMITH. NUDE AND NAKED, DESPULLANT ISMAEL SMITH
Tot coincidint amb l’exposició que èl Museu Nacional d’Art de Catalunya dedica a Ismael Smith, el MAC proposa una revisió a partir d'una de les temàtiques més habituals a l’obra de l'artista, el nu, tot abordant diversos temes que es relacionen amb estereotips de la sexualitat i la personalitat de l’artista. L’equip "El Palomar' donarà el contrapunt des de la perspectiva del moviment Queer. SMITH. DIÀLEGS CONTEMPORANIS 
Per altra banda, els joves artistes emergents Gaietà Mestieri i Ivonne Navarro plantejaran, des d'una visió actual, un diàleg a partir d'algunes de tes disciplines i temes més recurrents del polifacètic artista.
 
 
 Activitats al Poblat de Ca n'Oliver 
Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver. Carrer de València, 19  Cerdanyola del Vallès Telèfon. 93 692 33 22 / 93 580 45 00
a/e museucanoliver@cerdanyola.cat www.cerdanyola.cat/museucanoliver
Poblat Ibèric de Ca n'Oliver a Cerdanyola del Vallès
Totes les activitats són gratuïtes. Es convenient assegurar-se que no s'ha produït cap canvi en el programa.

MAIG
Diumenge 21 de maig, 11.30 h. Vinya i vi a l'Antiguitat
Xerrada, taller i tast de vins.
Majors de 10 anys
JUNY
Diumenge 18 de juny, 11.30 h.
Arqueòlegs per un dia - Visita a les excavacions.
Majors de 10 anys.
JULIOL
3-9 de juliol. - STAGE D’ART. EL RETRAT
Taller d’il·lustració per a joves creadors de Cerdanyola tutoritzat pel pintor cerdanyolenc Ramon Gutiérrez.

Divendres 14 de juliol, 21 h. 
Ca n'Oliver a la nit - Activitat nocturna. Majors de 10 anys.

Diumenge 16 de juliol a les 12 hVISITA GUIADA AL MUSEU

Dilluns 17 al 21 de juliol. - XVIII FESTIVAL FANTOSFREAK
Sessió Off Festival el dissabte 22 a les 2i,30h a sala d’actes del MAC
SETEMBRE
Diumenge 17 de setembre, 9 h Lauro, un poblat ibèric al Montseny. Visita al jaciment ibèric de Samalús
Activitat per a tots els públics.

Dissabte 30 de setembre i diumenge 1 d'octubre. XVII Cap de Setmana Ibèric.
Jornada de portes obertes i activitats diverses per a tots els públics.
NOVEMBRE
Diumenge 19 de novembre, 11.30 h. Indiana Jones i el museu maleït - Joc de rol.
Activitat per a tots els públics.
DESEMBRE
Diumenge 17 de desembre, 11.30 h. Jugar com abans - Taller de jocs de taula de l'Antiguitat.
Activitat per a tots els públics.
 
 Activitats del Parc Natural Collserola
 

Podreu visitar l'edifici, les seves exposicions i els seus entorns (visita autoguiada). (activitat gratuita)
 
EXCURSIONS AMB VOLUNTARIS


Itineraris per la serra conduïts per Voluntaris de Collserola.
4 a 5 hores de durada. Mès de 7 anys. Cal inscripció prèvia. (activitat gratuita)

(*) La inscripció de les sortides dels dimarts s'obre el dilluns de la setmana anterior a l'activitat.

DESCOBERTES EN FAMILIA

Una passejada, pels entorns del Centre d'Informació, acompanyada d’un petit taller o d’un joc per conèixer millor Collserola. A càrrec dels Guies del Parc. Cal inscriure’s al Centre el mateix dia. Menors de 3 anys gratuït. Places limitades, 20 persones per sortida.
Preu 1,75€  Horari de 11 h i 12.30 h.

ESPECIAL PRIMAVERA

Divendres 26 de maig de 19.30 a 21.30 h.- "Nit dels ratolins" (al Centre d'Informació) Sessió familiar de descoberta dels micromamí fers que habiten Collserola (ratolins, musaranyes Nit dels ratolins i talpons). Un taller, una xerrada divulgativa i una passejada pel bosc.
Dins el programa de celebració del Dia Europeu dels Parcs.
A càrrec d’Alfons Raspall, tècnic del Parc.


Diumenge 28 de maig de 10:30 a 13:00 h. - "Jornades la vinya i el vi a Collserola: del terròs a l'ampolla"
Matí d’activitats que ens permetrà descobrir i gaudir dels colors, olors i sabors de la finca de Can Coll. Podrem passejar per la vinya,
escoltar poesia, menjar pa amb vi i sucre,embotellar el vi de l’anyada 2014 i acabar amb un tast de vi.
Emmarcada dins de la viiia edició d’aquestes Jornades organitza-des conjuntament pels nou ajuntaments del Parc.(a Coll CEA). 


Diumenge 4 i 11 de juny de 10.30 a 13 h. - "Dia de les Papallones"  
(a Can Coll i al Centre d'informació)
En tots dos centres trobareu: Taula informativa sobre papallones, recull de llibres i contes de papallones, i petits tallers autoguiats per
a infants. Visites autoguiades al Jardí de les Papallones de Can Coll.
En el marc de la celebració del 4t Dia de les Papallones.


Diumenge 18 de juny de 10:30 a 13:30 h. - "Libel.lules, espiadimonis, estiracabells..." 
(a Can Coll CEA)
Què saps dels odonats? Itinerari de descoberta pels entorns de la bassa de Can Coll, precedida d’una primera part descriptiva.
A càrrec d’Albert Planàs, fotògraf i naturalista.DESCOBERTES EN FAMILIA

Una passejada, pels entorns del Centre d'Informació, acompanyada d’un petit taller o d’un joc per conèixer millor Collserola. A càrrec dels Guies del Parc. Cal inscriure’s al Centre el mateix dia. Menors de 3 anys gratuït. Places limitades, 20 persones per sortida. 
Preu 1,75€  Horari de 11 h i 12.30 h.

Dissabte 10 de juny. - Petits habitants de Collserola
Observació de la minúscula fauna que viu amagada en els racons més diversos del bosc: sòl, flors, troncs,... Construírem petites instal·lacions on continuaran fent la seva feina els insectes, aquest essers vius tant valuosos!


Dissabte 10 de juny, de 11:00 a 12:30 h.
"Petits habitants de Collserola"
Observació de la minúscula fauna que viu amagada en els racons més diversos del bosc: sòl, flors, troncs,... Construírem petites instal·lacions on continuaran fent la seva feina
els insectes, aquest essers vius tant valuosos!

LA GRANJA DE CAN COLL

Els diumenges, visites guiades de 45 minuts. Es mostren diferents espais de la granja: la incubadora i els pollets i el tancat dels conills i el dels ànecs. Així com els corrals amb la somera, la truja, la vedella i l’aviram.

Horari: 11:15 h i 12:15 h. Preu: 1,75 € per persona (adults i nens a partir de 3 anys).

Cal inscriure’s el mateix dia al taulell d’informació de Can Coll. Places limitades, màxim 25 persones per visita. 

De 13 h a 13.30 h visita lliure i gratuïta només als corrals.         


ESPAI D'INTERPRETACIÓ DEL PANTÀ DE VALLVIDRERA
Obert al públic el 2n diumenge de cada mes (excepte els mesos de gener, agost i desembre). Horari de 10:30 a 14 hores
Les passejades temàtiques al pantà de Vallvidrera inclouen la visita al centre. El Centre acull l'exposició sobre el pantà i els seus entorns.
Reserves per a grups tot l'any al telèfon 932 803 552

VISITES AL CASTELL DE TORRE BARÓ
De dilluns a divendres de 10 a 13 hores
Dissabtes de 10 a 17 hores. El mirador resta tancat de les 13 a les 15 hores 
Diumenges de 10 a 14 hores
Situat a la carretera Alta de Roquetes, 328 (Nou Barris-Barcelona). Es pot descarregar la programació i fer les inscripcions a castell_torrebaro@bcn.cat

CONEGUEM LA GRANJA DE CAN COLL
Per als més petits. Una activitat de descoberta del medi rural a través del contacte directe amb els animals de la granja. Edat: d'1 a 3 anys. Preu: 107,45 Horari: de 10 a 13 h Durada: per a 2 grups de 20 infants: 1,15 h per grup en dos toms consecutius. Per a 1 grup de 20: torm únic de 2,15 h. 

VISITA EL PARC A L'ESTIU, AL CENTRE D'INFORMACIÓ.
Activitat lúdica guiada. A la frescor de l'alzinar, mitjançant jocs i activitats, es fa una descoberta dels elements de la natura que ens envolta. És una activitat curta, per a 2 grups consecutius. Edat: de 4 a 7,o de 8 a 12 anys.. Preu: 107,45 per a 2 grups de 25 p.(nens i nenes de la matexa edat) Horari: el 1r grup, de 10:00 a 12, i el , i el 2n grup de 12 a 13,30 hores. Màxim d'assistents 4 grups de 25 persones Durada: 1hora i mitja cada grup 

LA GRANOTA DEL PANTÀ, AL PANTÀ DE VALLVIDRERA.
Activitat lúdica guiada. Als entorns del pantà, mitjançant jocs i activitats, es fa una descoberta d'un ambient aquàtic. És una activitat curta, per a 2 grups consecutius. Edat de 4 a 7 anys. Horari: el 1r grup de10,30 a 12 h i el 2n grup de 12 a 13:30 hores. Màxim d'assistents 4 grups de 25 persones Durada: 1hora i mitja cada grup

JUGUEM A L'ESTIU, AL CENTRE D'INFORMACIÓ.
Activitat lúdica guiada. Dins del bosc, mitjançant jocs i activitats, es fa una descoberta dels elements de la natura que ens envolta. 
Edat : de 8 a 12 anys.  Preu: 107,45 € per cada grup de 25 persones.  Horari: de 10:30 a 13:30 h. Màxim d'asistents 4 grups de 25 persones 

MATINALS A COLLSEROLA
Si voleu caminar i fer esport a Collserola, conèixer els diversos ambients de la serra i descobrir indrets
amagats... us oferim una excurSIó dela mà dels nostres guies.

Edat: su n'or a 12 a 5. Preu: 107.45 6 per cada grup de 25.
Horari: e 10,30 a 13. 0 hores. Màxim d'assistents: 4 grups de 25 Durada: 3 hores

Al Centre d'informació
Itinerari 1: Des del Centre d'informació a la font de la Budellera i retorn a Santa Maria de Vallvidrera.
Itinerari 2: Des del Panta de Vallvidrera fins al ïuró d'en Cors i el coll de Can Cuiàs i retorn al Baixador de Vallvidrera.

A Can Coll
Itinerari 1
: Des de la masia de Can Coll a la Font de Sant Pau i retorn.
Itinerari 2: Des de l'àrea de lleure de Can Coll al Puig de la Guàrdia, torrent de Can Coll i retorn.

VISITA A LA GRANJA DE CAN COLL
Activitat guia a on els nens i nenes podran veure els animals de la gran'a de Can Coll, saber de què i`
s'alimenten i observar com es comporten. És una activitat curta adreça a a 2 grups consecutius.

Edat: o de 4 a 7, o de 8 a 12 anys ' Preu: 107.45 6 per a 2 grups de 25 persones.
Horari: el 1r grup de 10,30 a 12 h, i el 2n grup de 12 a 13.30 hores. Calen 2 grups de 25 p. (de la mateixa edat)
Durada: 1 hora i mitja cada grup /

VISITA A LA GRANJA I AL BOSC DE CAN COLL
Visita guiada a la gran'a de Can Coll i itinerari pels boscos de l'entom on mitjançant jocs i activitats, es fa una descoberta els elements de la natura que ens envolta.

Edat: de 4a 7 o de 8 a 12 anys * Preu: 107. 56 per cada grup de 25 p. (delamateixaedat)
Horari: de 10,30 a 13.30 h Màxim d'assistents 2 grups de 25 Durada: 3 hores.

' Aquestes activitats es preparen per a una única franja d'edat, o de 4 a 7 anys, o de 8 a 12 anys.

VOLS COL·LABORAR?
Què et semblaria venir un dia al Parc a col·laborar en la millora d’algun dels seus espais? Si tens temps i ganes, et convidem a participar-hi!
De 10 a 13 h. Mès de 12 anys. Cal inscripció prèvia

Dissabte 27  El parc de Vallvidrera: un parc dins un parc (*)

Recorregut pels voltants del Centre d’Informació que ens desvetllarà un patrimoni  lligat als usos passats i presents de Collserola

(* Activitat gratuïta en motiu de la celebració del Dia Europeu dels Parcs)

Dissabte 3 de juny  Un alzinar canviant. Pertorbacions que modelen el bosc (**)

Recorregut pels voltants del Centre d’Informació que ens desvetllarà un patrimoni  lligat als usos passats i presents de Collserola.

** Activitat gratuïta en motiu de la celebració de la Setmana de la Natura.

 NITS D'ASTRONOMIASessions d'iniciació  a l'observació d'estels, constel-lacions i altres cossos celestes. L’activitat combina explicacions teòriques: què són les estrelles diferencies amb els planetes, mitologia associada; amb observacions a l’exterior: identificació de constel·lacions a ull nu i observació amb telescopi. En cas de mal temps o menys de 10 inscrits se suspendrà l'activitat.
Aquestes sessions es programen una nit al mes, en divendres, tot l’any, excepte a l’agost. Consulteu dates a l’Agenda d’activitats.
Durada 2 h.
Horari: Estiu: de les 22:00 a les 24:00 h. Hivern: de les 21:00 a les 23:00 h.
Inscripcions la mateixa setmana de l’activitat, de dilluns a divendres, al tel 932 803 552.  Places limitades 
Preu : 5,15€   Edat recomanada: + de 12 anys.
Divendres de 21 a 23 h.
Cal inscripció prèvia

19 Maig
Arcturus imposa el seu color al Centre d'Informació (*)

16 Juny
Nits de poesia, lluna i estrelles a Can Coll (*)

(*) Activitat gratuïta en el marc de la celebració del festival Vilamon.
(**) La sessió de juny s'iniciarà a les 21.30 h. amb una lectura poètica amb acompanyament musical.
 
PASSEJADES TEMÀTIQUESUna passejada tranquil·la pels entorns del Centre d'Informació, per conèixer els valors del Parc de la mà d'un guia especialitzat.
Hivern i estiu, dissabtes alterns Primavera i tardor, tots els dissabtes (no festius) 
Horari: De les 11:00 a les 13:30 h
Inscripcions el mateix dia de la passejada, al taulell del Centre d’Informació. (No es fan reserves prèvies)
Màxim de 20 persones per sortida
Preu: 1,75€ per persona

Opció per a grups organitzats (associacions de pares i mares, grups d'excursionistes, esplais, etc.) consulteu la proposta "Matinals a Collserola". Aquesta activitat no es pot reservar per a grup,

Algunes propostes de Passejades temàtiques:
Brolles i màquies
Els ocells de mida mitjana
El pantà de Vallvidrera
Pins, pinyes i pinyons
Rere el rastre del senglar.

Dissabte 27 de maig. "El parc de Vallvidrera, un parc dins un parc" Recorregut pels voltants del Centre d'Informació que ens desvetllarà un patrimoni lligat als usos passats i presents de Collserola.

Dissabte 3 de Juny 
"Un alzinar canviant. Pertorbacions que modelen el bosc". 
Una agradable passejada per l'alzinar ens deseobrirà els avatars viscuts i eld indicis d'un possible paisatge de futur dels boscos de Collserola.

(*) Activitat gratuïta en motiu de la celebració del Dia Europeu dels Parcs.
(**) Activitat gratuïta en motiu de la celebració de la Setmana de la Natura.
PER A LES ACTIVITATS AMB INSCRIPCIÓ PRÈVIA. Truqueu la mateixa setmana de l'activitat -de dilluns a divendres- al telèfon del Centre d'Informació del Parc   932.803.552. 
Horari de 9.30 a 15 horesTURÓ DE MONTCADA

Informació de les activitats i inscripcions al web de l'associació ACER: www.acer-associacio.org

 
 Activitats a la Sala Enric Granados
 
Hores del Conte 2016

Activitats fins 31 de desembre a la Sala Enric Granados
A les 12:00 hores. No cal inscripció prèvia. Aforament limitat.

 
 Activitats a la Biblioteca Central
 

 Exposicións:
 
  Exposicions “Prudenci Bertrana: l’ideari bàrbar” i “Aurora Bertrana:
      el virus de l’aventura”  fins al 30 de maig
 L'àlbum il.lustrat : Del 6 al 31 de maig

 Exposicions Temporals 
 LLOCS D'INTERÈS   (amb Google Maps)
 
Cases modernistes als carrers de Sant Ramon i Sant Martí.
41.490398º, 2.136200º
Cases modernistes al carrer de Sant Francesc
41.494483º, 2.143034º
Castell de Sant Marçal.
41.490684º, 2.114799º
Escultures modernistes i noucentistes del cementiri mun.
41.487103º, 2.124565º
Ermita de Santa Maria de les Freixes.
41.479020º, 2.142564º
Ermita de Sant Iscle
41.467756º, 2.150546º
Església i rectoria de Sant Martí.

41.491344º, 2.139979º
Església vella gòtico-renaixentista de Sant Martí.
41.487479º, 2.123503º
Masia de Can Canaletes i aqüeducte.
41.479157º, 2.142362º
Masia de Can Catà
41.469872º, 2.149952º
Masia de Can Coll i Àrea de Can Coll
41.473393º, 2.128351º
Masia de Can Fatjó del Molí.
41.484013º, 2.127144º
Masia de Can Miró.
41.501460º, 2.102093º
Masia de Can Serraparera.
41.496042º, 2.130091º
Paratge de Canaletes.
41.483073º, 2.143356º
Bosc Gran de Can Catà
41.469872º, 2.149952º
Monument a Europa
41.485378º, 2.128094º
Parc Esportiu Guiera    -Avda. de Guiera 6-8
41.483350º, 2.139192º
Parc Tecnològic del Vallès

41.484886º, 2.127711º
Jutjats
41.484005º, 2.143957º
Monument a Francesc Macià.   Final Av. Primavera
41.489279º, 2.144290º

FESTA MAJOR
Primer cap de setmana del maig

MUSEUS 
Ca N’Olivé
(Montflorit): Horari: Diumenges d’11 a 14 hores. 41.480617º, 2.134068º
Museu de Ca n’Ortadó:
Plaça de Sant Ramon, 23-24.
Tel.:93 692 33 22. (actualment tancat) Accés lliure als jardins.
41.488767º, 2.135999º
Museu i Poblat ibèric
41.480617º,2.134068º

OFERTA CULTURAL:
Festival de Blues  (octubre)

VARIS
Ajuntament 
 -Pl. Francesc Layret, s/n
41.491027º,2.140686º
Pavelló d'esports
(Compleix Esportiu Municipal Can Xarau)
41.494471º, 2.139991
L'Ateneu.
-Carrer Indústria, 38-40
41.488106º,2.140945º
Biblioteca Central 
-Avda de Catalunya
41.492544º, 2.142231º
Pl. Sant Ramon i Monument Republica
41.489107º, 2.136014º
Columnes d'Alfaro (UAB)
41.497103º, 2.110553º
Parc de Cordelles
41.496174º, 2.133794º
Estació Renfe de Cerdanyola (Av de Catalunya)
41.492656º, 2.147392º
Estació Renfe Cerdanyola-Universitat
41.497040º, 2.115583º
Estació Ferrocarrils de Catalunya Bellaterra
41.500968º, 2.090583º
Estació Ferrocarrils de Catalunya Universitat Autònoma
41.502824º, 2.102540º
Zona Esportiva Municipal Les Fontetes.  Pg. d'Horta s/n
41.486486º, 2.144069º
Àrea de Can Coll  (restaurant, àrea de lleure) Montflorit
41.472626º, 2.127352º 
Zona Esportiva del Bosc Tancat  -carrer Riu Sec s/n
41.501639º, 2.130923º
 
PATRIMONI 
DE LA SERRA DE COLLSEROLA
Durant segles, la serra de Collserola ha atret l’atenció de cultures ben diverses, la intervenció de les quals ha deixat empremtes en el paisatge, en els camins, en les edificacions…, que constitueixen un patrimoni valuós que convé preservar i gestionar per al coneixement i l’admiració de les generacions actuals i futures.

La serra ha estat habitada des de temps prehistòrics, com ens ho demostra la gran quantitat de vestigis arqueològics i arquitectònics trobats. Des dels primitius pobladors ibers fins a les modernes torres modernistes, s’han identificat més de dos-cents elements construïts, entre xarxa viària, edificació agrícola i elements d’interès històric.

Aquest patrimoni destaca per:
— l’elevada qualitat arquitectònica d’un gran nombre d’edificacions
— la diversitat dels elements construïts
— l’adaptació al medi de totes les construccions

Les restes més antigues de la serra conegudes són uns estris de sílex, de fa uns 100.000 anys, trobats a Ca n’Albareda, a Sant Feliu de Llobregat, que ens parlen de l’existència dels primers caçadors a la serra.

Patrimoni construït

 Castells medievals
        Fortificació medieval Penya del Moro
       Castellciuró
       Castell del Papiol
       Castell de Torre Baró

 Ermites i esglésies
        Santa Maria de Valldonzella
        Sant Cebrià i Santa Justina
        Santa Creu d'Olorda
        Santa Maria de Vallvidrera
        Santa Maria de les Feixes
        La Salut de Sant Feliu de Llobregat
        Temple del Tibidabo
         La Salut o Santa Eulàlia de Madrona
         Sant Adjutori
         Sant Medir
         Sant Pere de Romaní
         Sant Bartomeu de la Quadra

 Masies
         Ca n'Abadal (Sant Feliu de Llobregat)
         Ca n'Albareda (Sant Feliu de Llobregat)
         Can Balasc (Barcelona)
         Can Baró (Sant Just Desvern)
         Can Bell (Sant Cugat del Vallès)
         Can Borrell (Sant Cugat del Vallès)
         Can Bosquets (Sant Cugat del Vallès)
         Can Bova (Sant Cugat del Vallès)
         Can Calopa de Dalt (Barcelona)
         Can Campmany (Molins de Rei)
         Can Candeler (Sant Just Desvern)
         Can Carbonell (Sant Just Desvern)
         Can Castellví (Barcelona)
         Can Catà (Cerdanyola del Vallès)
         Coll (Cerdanyola del Vallès)
         Can Cortès (Sant Cugat del Vallès)
         Can Coscoll (Sant Just Desvern)
         Can Fatjó (Sant Just Desvern)
         Can Gelabert (Sant Just Desvern)
         Can Maimó (El Papiol)
         Can Masdeu (Barcelona)
         Can Monmany (Sant Cugat del Vallès)
         Can Padrosa (Sant Just Desvern)
         Can Pahissa (Sant Feliu de Llobregat)
         Can Ribes (Molins de Rei)
         Can Tintorer (Molins de Rei)
         Can Valldaura (Cerdanyola del Vallès)
         Can Vila (Sant Just Desvern)
         Can Vilagut (Molins de Rei)
         Granja Can Llevallol (Barcelona)
         Torre del Bisbe (Sant Feliu de Llobregat)
         Vil·la Joana (Barcelona)
         Torre Negra (Sant Cugat del Vallès)

 Fonts
          Font de la Budellera
          Font del Bacallà
          Font de Can Lloses
          Font Groga
          Font d'en Llevallol
          Font Joana
          Font de la Maduixera
          Font d'en Ribes
          Font de la Rabassada
          Font d'en Sert
          Font de la Salamandra
          Font de Sant Medir o del Manyos
          Font de Santa Pau

 Barraques de vinya
           Les barraques de vinya de Collserola presenten un gran 
           ventall de tipologies a causa, principalment, de la diversitat
           geomorfològica de la mateixa serra, on els tipus de terrenys
           i de roques són molt variats, tot i que també hi influeix
           l’època de  construcció i el mateix constructor.


Llegat cultural


 Aplecs i romeries

            Aplec de Sant Medir
            Aplec de St. Iscle
            Aplec de La Salut de Sant Feliu de Llobregat 


Els arbres singulars a Collserola


Avui, la serra de Collserola és un Parc Natural extensament boscós, però, històricament no sempre ha estat així. A finals del segle XIX bona part del territori estava ocupat per masies i àrees agrícoles que és dedicaven principalment al conreu de la vinya. Amb el segle XX, es va iniciar un procés d’expansió urbanística i d’abandonament agrícola que, lligat a un creixent ús de lleure, ha anat transformant profundament el paisatge, fins als nostres dies. Fruit d’aquests processos i transformacions trobem, per tota la serra, una sèrie d’elements patrimonials construïts per la mà de l’home. Al seu costat hi ha uns altres elements que, tot i ser naturals, també han estat condicionats per la mà de l’home: els arbres singulars. Així, els arbres singulars no només estan enmig dels boscos sinó que, també, els trobem al costat de masies, camins, fonts, àrees agrícoles, etc. Molts d’ells són plantats, altres són naturals, però darrera la majoria de casos hi ha, o hi ha hagut, una voluntat de conservació. D’una manera o altra tots ells formen part del nostre patrimoni natural, cultural i històric i com a tals són mereixedors de protecció. (Parc de Collserola)


 Llegendes

Llegenda de St. Medir

Les circumstàncies en què es crea aquesta llegenda fan creure que es tracta d’una barreja de llegendes locals sorgida arran de la confusió de sant Medir amb sant Emeteri i la necessitat d’ornamentar la llegenda de sant Sever.
Segons la tradició, sant Medir era un pagès que vivia cap a l’any 303 a la vall de Gausac (avui anomenada vall de Sant Medir). Durant el domini romà, els cristians van ser perseguits arreu, entre d’altres, Sever, bisbe de Barcelona. Perseguit pels romans, va fugir per l’antic camí de Barcino (Barcelona) cap a Castrum Octavianum (Sant Cugat). A la vall de Gausac es trobà Medir que plantava faves a prop del camí. Li explicà el motiu de la seva fugida i, decidit a morir per la seva fe, li demanà que si preguntaven per ell respongués amb la veritat.
Quan Sever marxà, les llavors de les faves, miraculosament, van créixer i florir com si ja fes mesos que les haguessin plantades. Poc després, els perseguidors romans van trobar Medir i li van preguntar pel bisbe. Ell els respongué la veritat: que mentre ell sembrava les faves, el bisbe havia passat per allà. Els romans pensaren que Medir es burlava d’ells i protegia el bisbe, de manera que se l’endugueren pres i, quan van capturar Sever, els van martiritzar tots dos, i van degollar sant Medir.


Llegenda de la Mare de Déu de la Salut

Segons la llegenda, la imatge de la Mare de Déu fou trobada per una cabra. La família Través de Sarrià era famosa pels ramats de cabres que tenien i que feien pasturar per Sant Feliu. El pastor es va adonar que una de les cabres furgava amb les potes, cada dia, al mateix racó, al costat d’un gran arbre. Quan ho va explicar a l’amo, i aquest ho va comprovar, van excavar en aquest lloc i va aparèixer la imatge.
Era una època de fam i misèria en què molta gent moria a causa d’una pesta virulenta. Quan van saber que s’havia trobat una imatge de la Mare de Déu van creure que era un signe per retornar-los la fe que havien abandonat, i van començar a encomanar-s’hi amb gran devoció i sacrificis. Molts es van guarir, les collites van començar a ser més abundants i els matrimonis eren beneïts amb els fills que havien demanat. Així va ser que aquella Mare de Déu va ser anomenada de la Salut.
En aquell indret es va erigir un santuari, origen de l’ermita actual, i des d’aleshores, en agraïment, s’hi puja en pelegrinatge un cop l’any.
Segons Joan Amades, a la part exterior del santuari hi ha la Pedra dels Fills, una pedra sagrada que feia de seient i que, estranyament, permetia ser mare a tota dona que s’hi asseia…
 
 CASTELLERS DE CERDANYOLA
Castellers de Cerdanyola
Fundat l'1 de octubre de 1998
Una colla creada el 1998 a partir de la il·lusió d'un grup de persones (algunes amb experiència castellera i altres sense) de tenir una colla a la seva ciutat. Tot i que el bressol dels castells és el Camp de Tarragona, són moltes les colles que a dia d'avui existeixen a la província de Barcelona. Nosaltres som una d'elles, modesta i relativament jove, però sempre amb ganes de superar-nos i d'assolir nous reptes!

Informació assaigs:
Local d’assaig: Carrer del Remei, nº 15 08290 Cerdanyola del Vallés (darrere Mercadona)
Dilluns 20.00 - 22.00h Tronc i Canalla
Dimecres 20.00 - 22.00h General
Divendres 20.00 - 23.00h General

Assaig musics:
Dilluns de 19:00 - 21:00h al Casal de Joves -Pg. del pont, s/n

Contacte:
Mail: info@castellersdecerdanyola.cat
Telf: 699 990 058
http://www.castellersdecerdanyola.cat/
 
 ADRECES
Ateneu de Cerdanyola
Servei de Cultura
Teatre Ateneu -carrer de la Indústria, 38-40
93 580 88 88 Ext. 4043

Biblioteca Central de Cerdanyola (BCC)
PI. d’Enric Granados, 1
93 580 76 02

Centre cívic Montflorit
C. de Mare de Déu dels Dolors, 17-19
93 691 52 62

Llibreria L’Aranya
C. de Santa Anna, 1
93 580 95 35

Llibreria Lilliput
C. de Sant Ramon, 126
93 515 01 80

Museu d’Art de Cerdanyola (MAC)
C. de Sant Martí, 88
93 580 41 30
www.cerdanyola.cat/mac

Museu i Poblat de Ca n’Oliver
C. de València, 19
93 692 33 22 / 93 580 45 00
www.cerdanyola.cat/museucanoliver

OFICINA D'ATENCIÓ CIUTADANA

L'OAC es troba a la planta baixa de la seu central de l’Ajuntament
i té una entrada pel passatge de l’A juntament.

Horari del servei:

  • Horari habitual (de setembre a juny): de dilluns a divendres,
    de 8.30 a 19.00 h
  • Horari en períodes de vacances (juliol, agost, dues setmanes de Setmana Santa i dues setmanes de Nadal): de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.00 h.
  • Excepcionalment, també hi ha dies especials (laborables entre dos festius) en els que l’horari és de 8:30 a 14:00 h.
 
NETEJA DE CARRERS I PLACES A LA NOSTRA CIUTAT 
Neteja diària - de dilluns a divendres - de la zona centre de Bellaterra. Això és Estació, Plaça Maragall, Plaça del Pi, carrer Joan Fàbregas i vies properes. Bellaterra està dividida en cinc sectors. Cada dia se'n neteja un. La zona centre està inclosa en tots els sectors.
Escombrada manual de les places interiors als sectors Banús, Diagonal i Cerdanyola 2000.
Escombrada manual d’interiors i zones verdes a places com Sant Ramon, Jaume Mimó, Servei Català d’Ocupació i d’altres de la zona centre.
Escombrada de manteniment al sector de Banús – Bonasort. Zona delimitada pel passeig Cordelles, carrer de Santa Marcel·lina, fins a zona plaça de sant Medir, Felicià Xarau, Torrent i Togores.
Escombrada de vials a la zona centre. Carrers de Sant Ramon, Francesc Layret, Avinguda de Catalunya, Plaça de l’Abat Oliba i passeig de l’Ajuntament.
Escombrada manual de vials al sector Canaletes.
Escombrada mixta de vials a diverses zones de la ciutat. Es fa amb màquines durant diversos dies de la setmana (no cada dia). Es farà neteja mecanitzada als sectors Banús (dilluns, dimecres i dijous), Serraperera (dimarts i divendres), Fontetes (dilluns, dimecres i dijous), Montflorit zona baix (amb 2 màquines, una dimecres i l’altra, dimecres i divendres), sector Epson (dimecres, una màquina, i divendres, una altra), Martinica (dimarts, dijous), sector Ateneu (dimarts, dimecres i divendres), Canaletes (dilluns, dimecres i dijous), Montflorit alt (dilluns i dijous), Santa Anna (dimarts, dimecres i divendres), Turó (dilluns i dijous), Carretera de Barcelona (dimarts i divendres)
Escombrada i manteniment de zones de jocs infantils.
Neteja de papereres. Escombrada zones properes i manteniment, si s’escau.  
 
DEIXALLERIA DE CERDANYOLA
Deixalleria de Cerdanyola del Vallès
Carretera de Cerdanyola a Sant Cugat BP-1413 km 2,2.
Telèfon: 936 917 442
Horari d'obertura al públic:
Dilluns: de 16:30 a 19:30h
Dimarts a divendres: de 10 a 14h i de 16:30 a 19h
Dissabte: de 10 a 13h i de 16:30 a 19:30h 

Fluorescents i llums de vapor de mercuri; Bateries; Dissolvents; Pintures; Vernissos; Piles i acumuladors; Neveres i electrodomèstics que contenen substàncies perilloses; Olis minerals usats.
Paper i cartró; Vidre; Plàstics Ferralla i metalls; Fustes; Tèxtils; Electrodomèstics que no contenen substàncies perilloses; Pneumàtics; Enderrocs d'obres menors i reparació domiciliària; Olis vegetals; Voluminosos; Residus verds (esporga).
 
LOCALITZACIONS DE CONTENIDORS D'OLI.  Els de color taronja.
-C/de Clos cruïlla amb la Gran Via Prat de la Riba
-C/del Torrent n° 5
-Psg. de la Riera cruïlla amb la PI. de la Pau -Av. de la Primavera
   cruïlla amb la PI. de Marconi
-C/ de les Escoles cruïlla amb la PI. de Frederica Montseny
-C/ del Camp cruïlla amb el c/ de Sebastià Garriga
-C/ de Galícia cruïlla amb el c/ Josep Tarradellas
-C/de Felip II cruïlla amb l'Av.del Turó
-Ctra. de Barcelona n° 163
-Av. de Canaletes amb c/ de la Pedrera.
 Pla de les Alsines con Av. de la Primavera.
 PI. de sant Medir amb carrer Ample
-C/ de Sant Casimir, davant del Mercat de Serra perera
-C/ de París amb l'Av. de l'Argentina
-C/ de Santa Rosa amb l'Av. de Flor de maig